Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 17:58 - Измамни свободи! И всеобща проституция.
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 830 Коментари: 1 Гласове:
4



 

“Свободният избор на господари не премахва господарите…”

Херберт Маркузе


Много от хората започват да чуват едва когато им отрежат ушите. Преди време един циганин изнасили и удуши момиче от музикалната гимназия. Пълна отличничка, още девствена, нападната и убита, докато се прибирала от репетиции. Изродът я беше заразил със сифилис. Хвърлил дрехите й в контейнера за боклук. Оставил я гола, посиняла и разчекната в междублоковото пространство. После се прибрал в кочината си и заспал до циганската си жена. Ужас! – казваме и си включваме телевизора. Море. Хотели. Коли на лизинг. Европейски съюз. Европейски съюз втори път. Нацията е вкарана в една спирала на нарастващи очаквания. Чалгата, неграмотните учителки и телевизионният шоу-кич са приятна форма на социален контрол. Контрол, който задържа развитието на съзнанието. 40% от 15-годишните са неграмотни. А 80% са виртуално затъпели. Имат геймърска култура, която изчерпва културата им изобщо. Сладури, които се кефят мноо яко на косъм от нос. На бъгове. И анимации. Вижте крайния олигофренен парадокс: хората могат да понесат огромно количество битова и организирана престъпност, но не могат да понесат лишаването си от забавления. От жълти вестници. От футбол. От нови дрехи.

В това радостно общество на обещани и задоволени потребности на никого не му пука за извратената истина. Държавата ни се превръща в махала. А махалата в малка държава. Реконструкция на нацията с най-ниска раждаемост и най-голямо бягство на граждани. Всичко зависи, както би казал Луис Карол, от това кой командва. Масовото съзнание се приспива. С натрапвани измамни свободи. Пазарът включва всичко: желанията, чувствата и дори мислите на хората. Не мисля, следователно съществувам. Наред с комичния BG елит и манекенския лайф стайл, Европейският съюз е другият идеален диктат за отклонение на критичното мислене. Готов отговор срещу всяко отрицание. Ако мислиш, че АЕЦ е жертва на финансови интереси, значи си враг на ЕС. Възмутиш ли се, че трима цигани пребиха възрастен човек в село Ябълково, веднага те обявяват за предател на националната кауза. Расист и фашист. Но те наистина го пребиха. И той издъхна от раните си. Направил им забележка, че крадат череши от чужда градина. Хора! Човешкият живот трябва да струва нещо, макар че в просташката чалга не се споменава нищо за това. Човешкият живот е нещо повече от кофа с череши.

Свободата не е поредица от потребителски избори, от покупки в Mall of Sofia. Измерението на демокрацията не се състои в свободния избор на господари. А в начина да контролираш тези господари. В този смисъл обществото ни има склонност да не е свободно. Въпреки политическите свободи. Циганските права. И ислямската партия. Общата цел на нацията лиши дори опозицията от ефективност. Щом ще влизаме в ЕС, става безполезно несъгласието. По термина на Маркс “във всеобща проституция” сме. На всяка втора тиква се пада по една кратунка за украса и толкоз! Способността да се поддържат измамни свободи е средство за власт. Свободна преса, която се автоцензурира. Свободна телевизия, която се извинява. Която уволнява журналисти заради рекламодатели. Едно политическо репресивно цяло, което управлява с пазарни свободи. Практически електоратът е напълно лишен от ефективен контрол. Той е публика, уловена в капана на собствения си избор. На политическото мегаклише ЕС. Просто не е възможно недоволство срещу демокрацията. Думата демокрация е запушалка за уста. Член много навътре в гърлото. Обещание за фризьорите, че са част от художествено-творческата интелигенция. И така не мислете, че циганинът-изнасилвач – убиец от началото на този текст, е невменяем. Нормален циганин е, да знаете. Вярно е, че има идиоти по рождение, но повечето се превръщат в идиоти. Просто никой не им пречи. Измамните свободи, ако не са наблюдавани, граничат с престъпността.


Автор: Калина Андролова
Източник



Тагове:   проституция,


Гласувай:
4



1. liliyanaandreeva - Няколко души се обадиха,че правото на избор измежду няколко господари,не е ...
10.12.2010 19:14
...демокрация.Но те бяха изолирани от медийното и общественото пространство.И какво ни предлага "свободният пазар" : Сталин,Хитлер,Мао и Аллах.Все пробвани дрехи втора употреба.Като за клошари.А не дават да се прокламира и пропагандира нещо ново.Нито пък нещо човешко.Спряха гласовете против насилието,войната,оръжията,рекета,шантажа,мизерията и несправедливостта.Изчезнаха и филмите с такова съдържание.И книгите!Вие къде намерихте този материал?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2411077
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30269
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930