Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 06:02 - Как спряха парите по САПАРД и как назначих Калинка – разказва Димитър Тадаръков
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 1087 Коментари: 1 Гласове:
1



От сутрешния блок на Нова ТВ.
Водещ: Да започнем от там, Калина Илиева е назначена по ваше време, защото това също беше един от споровете - тя е била назначена по ваше време във фонда, нали така?

Димитър Тадаръков: Точно така. През края на 2007 година обявихме конкурс за назначаването на младши експерт или експерти, които да завършат програма САПАРД и да бъдат подготвени за голямата Програма за развитието на селските райони. С оглед, на което публикувахме в два ежедневника, на сайта на ДФ „Земеделие” и на сайта на Министерство на земеделието обявата, по която трябва да се кандидатства. Около 845 човека, ако не се лъже паметта ми, си подадоха молбите по дадения образец, по който трябваше да бъдат допуснати до конкурсния изпит. Около 420-430 човека от всичките бяха одобрени и тя беше между тези одобрените. За да се появи в тази група и да премине през това първо сито аз бях пуснал заповед както при всички конкурси, които по мое време съществуваха и се назначаваха кадри от трима или пет човека, начело със зам.- изпълнителен директор и директор на „Човешки ресурси”. Той е проверил тези документи, за да се появи в тези 420-430 човека. След това се явиха на изпит, също пред изпитна комисия, пак пусната със заповед, всичко това седи в архива. На изпитната комисия по 10-балната точкова система тя се е класирала между първите 40 човека. Защо? Защото тя беше една от мисля, че пет или шест човека, които се явиха и бяха завършили в чужбина. На нас такива кадри на фонд „Земеделие” му трябваха.

Водещ: Според дипломата?

Димитър Тадаръков: Значи, ние не коментираме дипломата, защото при нас, за да се яви, е имала някаква служебна бележка подписана от Министерство на просветата и образованието за легализация на нейната диплома както и на другите.

Водещ: Въпросът е, че всъщност това, което казвате, че тя е владеела два езика е било много важно, а не това, че тя е била наясно с материята чак толкова много?

Димитър Тадаръков: Не, значи ще ви кажа, не е точно така. Изпитът се състои във владеенето на език, писмено и устно, седи всичко това в нейното досие как се е представила, компютърна грамотност с текст и задача, която трябва да изпълни и по изпит пред комисия, писмено и устно, пред програмата САПАРД и Програмата за развитие на селските райони какви познания има. Въз основа, на което ми се предостави от тази комисия пред мен, аз никой от тези около 40 човека не съм ги виждал, защото те бяха избрани от комисията, те бяха избрани и от съответните зам.-изпълнителни директори, които трябваше да работят с тях. Тоест при мен имаше три подписа на всичко това, което е минало и аз пуснах съответната заповед. И доколкото си спомням тя отговаряше на ниво младши експерт и аз на това ниво съм й подписал тази заповед. И по мое време, докато бях аз там, такива неща като случая „Калина Илиева” не можеше да има.
Още: http://e-vestnik.bg/10564/kak-spryaha-parite-i-kak-beshe-naznachena-kalinka-razkazva-dimitar-tadarakov-bivsh-shef-na-fond-zemedelie/




Гласувай:
1



1. анонимен - коконик
10.12.2010 11:26
Абе Тадъръков ,защо се правиш на гугутка мамина ? Я кажи,от къде на къде на фонд Земеделие му трябват кадри завършили в чужбина,а тези завършили в България не стават ли ? Прехвлените ти кадри от Чужбина колко стаж имат и колко вдяват от това за което ги вземате ? Къде остава принципа за издигане на кадрите в ерархията по место работа или те са случайни и не са от нашите хора ? И не се оправдавай с разни комисии по назначението на Калинчето,защото и на първолаците им е ясно , как стават нещата. От всичките ти приказки оставам с пвечатление ,че нещо скриваш и недоизказваш. Кажи си "Бероне" -имаше една такава приказка .!!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2405727
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30251
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930