Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2011 08:09 - Нашият принц ли се жени?
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 1746 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Имам сериозни съмнения, че ако България беше монархия и си имахме кралско семейство с престолонаследник, сватбата му щеше да се бъде отразена по грандиозния начин, по който това се прави за церемонията на британския принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Допреди седмица-две българските медии все още удържаха що-годе еуфорията си. В последните дни обаче медийното "кралско" цунами ни удари с пълна сила.

Понеже е от жизнена важност да сме възможно най-пълноценно информирани за събитието, не една, а цели две национални телевизии ще предават на живо церемонията. От сега се знае, че цял ден ще гледаме Уилям и Кейт.

БНТ ще почне да ни "бомбандира" по кралски още в 10.00 ч., когато ще има голяма новинарска емисия, в която ще се предава пристигането на официалните гости и представянето на кралските фамилии. Следват филми, дискусии, интервюта и всякакви подобни.

bTV, от своя страна, засега предвижда 3-часово студио с гости, репортажи и преки включвания. Нова тв също няма да остане по-назад. "На кафе" с Гала ще ни облъчва 6 часа с кралска "радиация".

Трябва да се отбележи, че в тази бройка не влизат и различните предавания и шоу програми в българския ефир, чиято тема също ще е сватбата на Острова.

Това ако не е достойно отразяване, здраве му кажи! Само че се чудя защо българските медии отново изместват фокуса от важните неща и се "хвърлят" на псевдосъбития. Не че кралската сватба не е важна - напротив. Британското кралско семейство е най-известното в света и тази церемония бележи нов етап от неговата история. Но все пак, ние нито живеем на Острова, нито сме бивша колония на Великобритания, за да бъде оправдан такъв медиен интерес.

Една телевизия беше напълно достатъчна да предава live трепетите на Уилям и Кейт.

Защото това, което се случва в момента, не е нормално. Значи може на 3 март BTV и Нова тв да "спят" и в програмата им по нищо да не проличи, че празнуваме националния си празник, а не може хипер, мега, гига "важната" сватба на Уилям да бъде пренебрегната.

Това, разбира се, си има своите обяснения. Първо, българските електронни медии имат тотално неадекватна представа за това какво иска и от какво се нуждае аудиторията. И второ, родните медии забравят последната от трите си функции - освен да информират и забавляват, и да възпитават. Как се отразява на обществото подобно поведение - да пренебрегваш вътрешно важните въпроси, събития и процеси, и да тръгнеш да служиш на чужди принцове и принцеси?

Тази неадекватност на средствата за масова информация вреди на всички ни, защото едно общество е и продукт на своите медии.

Няма лошо да видим как в петък принц Уилям ще се ожени. Има лошо обаче да позволяваме да ни убеждават, че това е най-важното събитие в момента. И има лошо да не търсим отговорност на медиите, когато се самозабравят и изместват фокуса от значимите проблеми.

автор: Десислава Ушатова, actualno.com




Гласувай:
9



1. liliyanaandreeva - НИЕ НЯМАМЕ ПРИНЦОВЕ...
29.04.2011 08:14
...защото сме потомствени монархоРОБИ...А други имат принцове, които са потомствен висш етногенезис на нацията и народа си или монархоВИП!
цитирай
2. bachym - Оооооо
29.04.2011 09:10
Направо да ти втръсне
НО те толкова могат
цитирай
3. born - Облъчването на дебилоподобния ...
29.04.2011 10:16
Облъчването на дебилоподобния български средностатистически гражданин продължава с пълна сила. Убеден съм,че голяма част от зрителките на т.н. медии подсмърчат и умиляват на щастието намладите ингилизки Ромео и Жулиета. Събитието може да се сравни само с трепетите на хомопедалните индивиди от българския ВИПперсонен бранш.
цитирай
4. alhimik1 - Удари ни голямото малко захаросано цунами на кралската сватба...по време на чума
29.04.2011 11:36
та чак нагарча, колега, алхимик. ;)

Док
цитирай
5. shtaparov - Постулатите на принципала
29.04.2011 17:18
Пред лицето на Българите никой принц не е достатъчно знатен,за да може да се мери с тях! Пред своите Майстори никой чирак не е достатъчно добър,та ако ще да е дори Наполеон,Хитлер или Сталин! Пред Българското благородство в днешно време няма никоя сватба,която да е достатъчно интересна,че да заслужава такова внимание.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2411127
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30269
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930