Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 17:59 - Ламята Жечка
Автор: alchemist Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1206 Коментари: 1 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Живяла нявга в едно райско кътче ламята Жечка. Като всяка ламя, тя била алчна и манипулативна. Най-добрата и приятелка, ламята Маша, обитавала друго царство, прочуто с огромната си територия, чудните залежи на природен газ , петрол и магическият елексир водка. Двете лами били неразделни. Любимото им занимание било да крадат от бедния, изстрадал, но горд народ. Машенка мечтаела за световно господство, а Жечка се задоволявала с кражбата на злато в собственото си царство.

 

Минали години, десетилетия, Жечка крадяла, крадяла и пълнела търбуха до полуда. Питате се, къде са храбрите юнаци, които ще и съсекат главата? Дълги годиния намало такива, защото Жечка се погрижила, всички да се страхуват от нея и от околните. За да няма юнаци тя още в началото на царуването си, изяла всички интелигентни хора и хвърлила последователите им на един малък остров на река Дунав.

  

Започнала поредната година от царуването на злия тирарин. Неочаквано една стара жилка в кръвта на хората се обадила след дълго мълчание. Тази същата жилка, която прави този народ велик, една непримирима жилка, която не търпи иго, не търпи тирани, но за жалост рядко се пробужда. Напълнили се поляни и кърове с хора, хора жадни за революция и възмездие. Обградили чудният дворец на ламята и се втурнали вътре. Раболепните прасенца отбранявали замъка, но духът народен, не мож го прекърши. Изтърбушили двореца обградили ламята и с един замах отрязали грозната и главица.

  

Празненства, гуляи, няма ламя, няма иго. Свободата витаела във въздуха, но не задълго. Станала ламята, на мястото на главата и поникнали  нови четири глави. Всяка глава различна, всяка със свое виждане и поведение. Придумали главите народа и го разделили. Разцепили го, обърнали го срещу самия него. Едната глава същата като старата, закичила една роза зад ухо и заговорила на старите. Втората чисто нова глава, ама не съвсем, заговорила на младите и им обещала нови замъци, и пътища. Третата заговорила на чужд език и носела смешна шапчица с пискюлче. Четвъртата била белокоса и изпита. Говорела за свобода, за идеали, за патриотизъм, глава популистка. Народа се объркал, започнал да се кара коя  глава да води и да управлява. Редували се глaвите, редували се,управлявали, крали и убивали, разрушавали народа от вътре, като забивали ръждиви пирони в изстрадлите им души. Четири глави били и народа мислел, че са различни. Да, ама не. Това си била Жечка, едно тяло, един търбух. Същата алчност, същата злоба.

  

Минали се години, народа дремел, бягал из други царства, разрушавал се. Но жилката в кръвта чакала своят миг. Събудени юнаци от робският сън, започнали от къща на къща, от град на град да обикалят и да палят искрицата на надеждата за спасение. С плам в очите те обединили всички в царството да въстанат срещу Жечка. Обградили чудният замък. Изкарали ламята. Тя била спокойна, тялото ако е цяло, главите ще пораснат нови и по-могобройни. Народът бил патил вече и само шизофреник би повторил старата грешка, очаквайки нов резултат. Скочили  юнаци с факли и запалили Жечка. Лумнали първи главите, почнали нови да растaт, но докато порастaт и придумат народа, лумнало и тялото. Почнали главите да крещят, адски стенания се прецеждали из устите им. Цялата болка, която била причинила на бедния народ, сега се изсипала върху нея. Горяла лямята с дни и нощи, накрая умряла. Закачили я юнаците, на най-високото дърво в царството. Който мине през него да види, че народа тирани не търпи. 

 Жилката е вътре, жилката е жива. Тежко му който я събуди.

 Приликата с действителни лица и събития е задължителна.

 NealCaffrey




Гласувай:
16



1. batogo - !!!:)))
17.07.2013 09:50
Поздравления за чудесната приказка, която вече е на път да стане реалност, дай Боже! Да си жив и здрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391401
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031