Седем литра мляко, три капки мая за сирене, малко сол и 45 дни срок за втасване. Това е бабината рецепта за сирене, която гарантира истински здравословен вкус на продукта. Подобни рецепти има и за кашкавала, прошутото, краковски хлебчета и още стотици различни хранителни и нехранителни продукти. И само стоки, произведени при стриктното спазване на тези рецепти, могат да носят определени имена. Това са така наречените традиционни продукти и са една от мерките на Европейския съюз, с които осигурява високо качество на произвежданите в рамките на Общността продукти, предаде АСН.
Останалите начини са свързани със спазване на добри практики и контрол "от нивата до масата". Това ще рече, че от полето, през фермите до предприятията за преработка на растителни и животински продукти, та чак до магазините се спазват определени правила за производство и търговия. Те гарантират, че стоките, произведени в рамките на Европейския съюз, са безопасни и качествени. Благодарение на тях в страните членки не се допускат продукти от трети страни, които не отговарят на изискванията и може да навредят на здравето на хората.
Още: http://today.actualno.com/news_318947.html
2.8 млн. българи страдат от затлъстяване...
Готовото тесто е вредно