Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 17:30 - Франция официално: Рано ви е за Шенген
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 682 Коментари: 2 Гласове:
2



Франция днес официално потвърди, че не са налице необходимите условия, гарантиращи целостта и сигурността на Шенгенското пространство, за присъединяване на България и Румъния през март и предпочита да се изчака до лятото на 2011 г.
Министерството на външните работи декларира, че е естествено България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство, но днес все още не са налице условията за присъединяването им през март 2011 г.
Смятаме, че е по-разумно да се изчака представянето на доклада на Европейската комисия за Механизма за сътрудничество и проверка през юли, каза говорителят на министерството Бернар Валеро.
В доклада си от юли миналата година Европейската комисия констатира, че е постигнат напредък, но подчерта най-вече значителните стъпки, които все още предстои да се направят, припомни говорителят.
Наличието на безпристрастна, независима и ефективна административна и съдебна система, която да разполага с достатъчно средства, е от жизнено значение, за да позволи добро функциониране на политиките на ЕС и да осигури на гражданите достъп до всички ползи и възможности, които предоставя членството в ЕС, уточни Валеро.
В рамките на Механизма за сътрудничество и проверка Брюксел наблюдава усилията на Румъния и България в областта на правосъдието и борбата срещу корупцията.
Преди два дни френският държавен секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш заяви, че румънско-молдовската граница все още не се контролира достатъчно добре и че според Париж ЕС няма да вземе решение за присъединяване на Румъния и България към Шенген преди лятото.
На следващия ден еврокомисарят Сесилия Малмстрьом, отговаряща за вътрешните въпроси, пък обяви, че Румъния и България трябва да продължат да работят по изпълнението на критериите за присъединяване към Шенген, така че тези, които не желаят влизането на двете страни в зоната, да имат възможно най-малко аргументи да му се противопоставят.
Източник: www.vesti.bg


Тагове:   Франция,   Официално,   шенген,


Гласувай:
2



1. borsi - И Меркел това намекна "Ще в...
12.11.2010 17:33
И Меркел това намекна "Ще влезете, но само ако покриете критериите".
За съжаление, нашата администрация и полиция не ги покриват, за това сигурно ще ни отложат, което е доста лошо за и без това липсващите чужди инвестиции.
цитирай
2. morpheus201 - Цитат: "Наличието на безп...
12.11.2010 17:48
Цитат: "Наличието на безпристрастна, независима и ефективна административна и съдебна система..."

Не знам дали това ще е възможно да се случи в България и след десет години, а какво да говирим до март или до лятото догодина! Иначе сериозно, истината е, че България изостава в много от изискванията за влизане в зоната на Шенген. Дано управниците у нас да вземат присърце препоръките този път и да се справят с корупцията в администрацията и да направят съдебната система работеща най-после!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391249
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031