Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2011 18:03 - Взимаме самолетно гориво от държавния резерв
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
0



Правителството ще приеме на подпис решение за отпускане на керосин от държавния резерв.

Това вероятно ще стане още днес, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, цитиран от БНР.
Той уточни, че в резерва има запаси от авиогоривото за 68 дни.
В началото на следващата седмица, когато се изчерпят запасите на летищата, ще постъпи самолетното гориво от държавния резерв.
Действително в момента има тест, каза още министърът по повод думите на премиера от сутринта, че ситуацията с "Лукойл" е тест за министрите му.
Тестът е затова до колко България е страна, в която се спазва закона, до колко България е страна, в която има действаща пазарна икономика, каза Трайков."Ако ние се провалим на някой от тези два теста, тогава това означава, че имаме много по-сериозен проблем, отколкото съдбата на един министър или на едно правителство", смята той.
Министър Трайков обясни, че вече има работна група, която следи какво се случва на пазара, какво се внася, какво се изнася, къде какви наличности има.
"Засега изглежда, че без акцизните стоки, които произвежда "Нефтохим", нещата са под контрол. С битум, с полипропилена, с бензина и с дизела нещата стоят по подобен начин", каза Трайков.
"Със самолетното гориво нещата изглеждат най-спешни в някакъв смисъл,защото най-бързо се свършват наличните количества. В държавният резерв има количества за между 60-68 дни керосин, част от тях се съхраняват и в складовете на "Лукойл", на хартия ги има, надявам се, че и физически ги има", добави той.
Малко по-рано премиерът Бойко Борисов съобщи, че министър Трайков ще оглави кризисен щаб, създаден да наблюдава всики процеси, които текат след спиране на дейността на единствената рафинерия у нас.
В този щаб ще участват и министърът на транспорта Ивайло Московски, директорът на "Митниците" Ваньо Танов, по един зам.-министър от МВР и МФ и директора на Държавния резерв, поясни премиерът, цитиран от Агенция "Фокус".

Източник: www.vesti.bg




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2410728
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30269
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930