Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 12:27 - Андерш Брайвик иска оставка на правителството, за да говори
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 710 Коментари: 1 Гласове:
1



Десният екстремист Андерш Брайвик, който призна за извършването на терористичните нападения в Норвегия миналата седмица, поиска правителството да подаде оставка в замяна на предоставяне на информация на разследващите органи, предаде БТА.

Това съобщи днес норвежката телевизия НРК, цитирана от ДПА, като се позовава на полицейски източници.

Миналия петък Брайвик извърши бомбен атентат в Осло, отнел живота на 8 души, след което застреля 69 души на близкия остров Ютьоя.

Брайвик е планирал още атаки, освен бомбения атентат в Осло и стрелбата на остров Ютьоя. "Той е искал да извърши повече, това знаем. Но дали е искал да направи това в същия ден или по друго време, това не знаем със сигурност", заяви норвежкият прокурор Хьорт Краби пред АФП.

От информацията му стана ясно, че Брайвик е спестявал пари известно време, за да може да финансира действията си и е заявил, че е финансирал всичко сам. Заради тези твърдения се правят проверки на недвижимата собственост на Брайвик и банковите му сметки.

Според информацията на прокурора, направилият самопризнания убиец, който обаче отказа да пледира виновен или невинен, е бил спокоен и от гледна точка на следователите е много добре, че има желание да говори. "Не сме приключили още и нямаме всички отговори", добави прокурорът.

Източник: http://today.actualno.com

 




Гласувай:
1



1. germantiger - ...
31.07.2011 14:21
Първо съмнявам се да е десен екстремист

http://www.vbox7.com/play:3175bb39c6

Второ моя коментар под постинга на Глишев:

Ще мине месец, година и почти ще забравимза този случай или поне няма да се трогваме толкова.

Това е нормално - човешка психика, това насилие го е имало в историята, за жалост ще го има и за в бъдеще, в момента по света се случват и по-кървави трагедии.

Живеем в маскарад, панаир, "театър", не бих се учудил ако след години "излезе", че Брейвик не е бил никакъв националист или християнин и някой е организирал и се е позлвал от случилата се кървава баня?!

Не тъжа за жертвите, защото не ги познавам, защото са тъпи леваци (смисъл левашколеви убеждения), няколко мигрантски чавета някои от тях... със същия "успех" можеше да са идиотчета скинари, малоумни ортодокси или онези в Шотландия ако не греша католици убийци срещу протестанти главорези.

...

Лошото е че са хора (то и животни да бяха пак щеше да е лошо).
Хора и деца не трябва да мрат за нищо, нелепо, без време и в бели държави!

Осъждам Брейвик за себе си, това е убиец, изверг или каквото там се сетите, глупак също - ти го писа защо - защото вреди на каузата си ако тя е национализъм и Християнство.

...

Аз съм или бунак, че демонстрирам несъчувствието ми и така рискувам да бъда оплют от чистите бгблогърстващи тук.

Или съм разпасан човек, неадекватен на случилото се, от това също губя в очите на всеки, който ще ми чете коментара.

Всъщност аз съм свободен човек (доколкото е условна свободата), мога да заявятова което усещам - несъчувствие, досада, отвращение от лицемерието ни на нас хората, идиотизма ни да се избиваме или да вярваме в левашки или десняшки боклук, централен също.

...

Хората сме и боклук и прекрасно нещо - винаги е било така векове наред. Човешкото в нас ще се потриса от подобни кланета, чудесното в нас ще съгражда, лошото в нас ще избива. Не е цинизъм, а е нормално!

Жалко за жертвите, трагедия!
Патетиката обаче за непознати и не близки на сърцето ми не ми е присъща!
Честен съм, това е!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2410537
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30268
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930