Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2011 13:40 - Първанов: БСП ще стане по-силна, ако се върна
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 922 Коментари: 1 Гласове:
3



Президентът Георги Първанов заяви, че връщането му в БСП след края на мандата му за държавен глава, би укрепило левицата и ще отвори левицата към нови коалиционни партньори. Той уточни, че не се стреми към партийни постове и определи като нелепи медийните публикации, че ще закрива БСП и ще прави български ПАСОК, предаде БНР.

"Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997 - 1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България. Така че - моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил и надявам се, ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори. Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има", продължи той.

Първанов се обяви за минимални корекции на президентските правомощия.

"Дали ни трябва един церемониал майстор, един протоколен президент, или ни трябва един силен, действен президент, да е в състояние да се захване с всеки един проблем, който възниква в държавата. Аз съм за това да има минимални корекции на президентските правомощия относно начина, по който се преодолява ветото. Досегашният начин е недостатъчен. Автоматично, механично обществото прегласува един или друг закон, но не искам да вървим в тази плоскост към това внушение, към това очакване и идея за президентска република. Силната ръка беше много компрометирана в последните две години. Силата на управлението е в знанието,у а не в това да тропаш и да плашиш противника си", заяви държавният глава.

Той не очаква сътресения при обявяването на президентската двойка на ГЕРБ тази неделя.

Георги Първанов коментира и предизборното мото на управляващите „Да градим България”, с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг „Строим за родината”. На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".

Президентът посети Криводол по повод празника на града. По-късно днес, във Враца, Георги Първанов започва представяне на отчета на президентската институция.

източник: http://today.actualno.com



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. rvh2f1fm - Само допълвам
30.08.2011 12:52
Връщането,на Първанов в работническата партия е добро да се подсили позицията,да се защитят най-бедните и социално слабите,да се гради България през последните дваисе години само я унищожаваме влезнахме в Евро съюза,но нямаме правата на Евро граждани кога ще влеземе в Икономическата зона,да имаме достъп,до трудовата борса,кога,ще имаме едина здравна карта,докога нашите деца,ще ги квалифицират,като ескурзиянти дори Президента е с негативно мнение,на президента трябва да му е ясно че сме Парламентарна Република с Президенско присъствие Президента ако не одобри проекто закон му налага вето не може да станем Президенска Република,да се съсредочни власта в ръцете на един човек това си е направо Афторитарен режим да не кажа по силна дума връщане към тотализиран режим нашите протести за демократична страна отиват на вятъра това е мое мненение казвам и се подписвам с моето име затова натиснах бутона плюс едно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2392265
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031