Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2011 18:09 - "Амазонките" на Кадафи го обвиниха в изнасилване и малтретиране
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
4



Пет жени, които са били част от елитния екип телохранителки на Муамар Кадафи, твърдят, че са били изнасилвани и малтретирани от сваления диктатор, предаде ДПА, цитирайки малтийския в. "Сънди таймс".
Жените са заявили пред психолога Сехам Сергеуа, че са били сексуално малтретирани от Кадафи и неговите синове, след което били уволнени, когато мъжете се "отегчили" от тях.
Тези обвинения са част от досието, което Сергеуа събира за Международния наказателен съд и евентуалния процес, пред който диктаторът и приближените от вътрешния му кръг могат да бъдат изправени в Либия, ако (и когато) бъдат заловени живи.
Една от жените е заявила пред Сергеуа, че е била изнудена да се присъедини към екипа бодигардове,в който се твърдеше, че участват около 400 жени, след като режимът скалъпил обвинения, че брат й е пренасял наркотици към Либия, връщайки се от ваканция в Малта.
"Казали са й, че или ще стане "амазонка", или брат й ще прекара остатъка от живота си в затвора.
Била е изключена от университета и са я посъветвали да потърси помощ от Кадафи, за да бъде възстановено положението й. Накарали я да си направи медицински изследвания, включително тест за СПИН, под ръководството на източноевропейска медицинска сестра".
Накрая жената била откарана за среща с Кадафи в резиденцията "Баб ал Азизия" и отведена до частните му покои, където той чакал по пижама.
"Тя не могла да разбере какво се случва, защото го възприемала като бащинска фигура, лидер на страната и така нататък.

Отхвърлила авансите му, след което той я изнасилил", разказва Сергеуа.

В тези истории се откроява еднакъв модел. Жените първо били изнасилени от диктатора, след което били предавани на някой от синовете му и накрая на високопоставени служители, преди в крайна сметка да им бъде позволено да си отидат, допълва психологът.
Жените разказали историите си, след като Сергеуа започнал да разследва обвинения в системни изнасилвания, за които се твърди, че са извършени от лоялни на режима войски по време на конфликта, допълва ДПА.

източник: www.vesti.bg




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391358
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031