Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 18:46 - Отворено писмо до българската общественост и медии във връзка с ареста на четирима националисти за взрива в Сандански
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 2357 Коментари: 4 Гласове:
16

Последна промяна: 03.07.2012 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И МЕДИИ

ВНИМАНИЕ, започва нов предизборен „ЛОВ НА ВЕЩИЦИ”

Преди два дни в Сандански избухна бомба. Тежко пострадал е Малин Илиев, кандидат за общински съветник от партия „Евророма”.
 
В събота сутринта, като заподозрени по случая са били задържани 23-годишния Николай Йовев и още трима младежи между 19 и 21 години. Единственото основание за задържането им е, че са познати като активни националисти, които неведнъж са участвали в различни протести и демонстрации. Това, както и факта, че жертвата е циганин, прави четиримата младежи потенциално удобни като изкупителни жертви. До момента задържането им се крие от обществеността и медиите!

Обръщам внимание, че само минути след атентата полицейският началник на Благоевград, макар че не би могъл да има информация за причините и извършителя, побърза да оповести една версия, която медиите превърнаха в единствена! Според нея 58-годишният Илиев минавал случайно пред кафе-клуба на „Евророма” и видял пакет. От любопитство мъжът вдигнал пакета и това предизвикало експлозия.

Малко по-късно лидерът на партия „Евророма” внесе леки корекции в тази версия основаваща се единствено на предположения. Той уточни, че пострадалият всъщност не е случаен минувач, а кандидата за общински съветник от листата на „Евророма”, Малин Илиев, който идвал да прави кафе на хората в района. Кънчев поясни още, че бомбата не била пакет, а „съмнителна чанта”. Разминаванията, обаче не спират до тук - според едната версия пакетът/чанта бил на земята, а според друга висели закачени на дръжката на вратата...

Лично министърът на вътрешните работи се изказа, че „колегите от Областната дирекция на МВР в Благоевград и Районното полицейско управление в Сандански ще разкрият извършителите“. Откъде министър Цветанов знае, че колко души са замесени в бомбения взрив?
Висш полицейски служител, пожелал анонимност, споделя, че е „отгоре е наредено, някой от четиримата да го отнесе.“ Подобни коментари и правораздавателни действия от страна на високопоставени служители на реда са крайно обезпокоителни за държава, членка на ЕС.

Особено обезпокоителна е също и информацията, че циганите от Сандански издирват родителите на задържаните младежи и вече публично заплашват, че ще запалят къщите им и ще ги убият.
В общ интерес е подобни изтъпления да се избегнат, защото, ако пострада и един Българин, това ще доведе до наши ответни действия.
Български граждани,
За пореден път сме свидетели на некомпетентност и произвол! Този път обект на репресии и недоказани обвинения са подложени четирима Български младежи, чиято единствена вина е, че са патриоти и обичат своята Родина.
 
Опасявам се, че в съзвучие с международната истерия около атентата в Осло, както и разкритата „кафява” терористична група в Германия, управляващите у нас ще използват взрива в Сандански за своите политически цели.
Въпреки, че отдавна съм се уверил, че България не е правова държава се надявам, че Българската общественост няма да допусне невинни хора да бъдат тихомълком арестувани, а след това показно обвинени и осъдени за нещо, което не са извършили!

Апелирам към свободната журналистика, да оповести случващото се, а ние приятелите и съмишленици на Николай, Сашо, Стоян и Васил да се организираме в тяхна защита.
 
През последните години действията на управляващите ясно показаха, че никой не може да бъде спокоен и равнодушен към случващото се, защото утре той може да бъде следващият набеден престъпник или терорист.

1 юли 2012, гр. София                             


автор: Боян Расате
източник: http://www.forum.bg-nacionalisti.org



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - ЦЕЦО НАЙ-ЛЕСНО АРЕСТУВА САМО ПО СЛУХОВЕ!
02.07.2012 19:35
БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА ВСИЧКО Е РЕПРЕСИЯ!
цитирай
2. shtaparov - Моето мнение
03.07.2012 12:41
Тоя взрив си е чисто циганска работа- не може да бъде другояче. Според мен има боричкания между някои циг."барони" кой от тях да ръководи и кой да назначава,кой да "коли и беси" в политическата структура на евророма,и понеже всичките са малко или много криминалци,те не могат по друг начин. Български потриоти и националисти няма да се занимават с такива евтини глупости,понеже си имат достойнство- на тях не им отиват тези цигански номера!
цитирай
3. dedenze - Няма страшно !
03.07.2012 13:47
Почти всичко арестувано от Цецо е пуснато, възмездено или съди държавата !?
Заиграването с етноси обаче е повече от опасно !
цитирай
4. balgarski7vinarki - edni ot nai-hubavite hora v Bqlgaria sa sandan4ani, kak moje ...
03.07.2012 17:02
Imam poznati ot tozi grad- otdavnashni priatelstva i po-presni.NMnogo hubavi hora sa- i vqnshno i kato dushi. Kak moje da se stigne do tozi povod za gavri?!Ta istoriata na greada mai ne poznava takiva povodi.
da gi povedat dano, ta gi izvedat ot Sandanski tia povodi.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2406100
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930