Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2010 18:01 - Електронното следене. Не трябва да спираме.
Автор: alchemist Категория: Политика   
Прочетен: 878 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 30.12.2010 18:10


Никой не трябва да се заблуждава, че не ни слушат, гледат и разпечатват!

Това е било винаги и ЩЕ БЪДЕ! Въпросът е как да запазим правото си на личен живот, даден ни от хора /майки и бащи/ с любов или случайно, но по едно единствено право, правото на свободен избор.

Прословутият интерфейс и сега работи! Просто, те искат да го легализират, да го облекат в законова дреха, за да не можем да реагираме пред съд, в България и в Европа! Това е целта им.

Нека раазгледаме хипотетичен пример как ще се използват възможностите, които им дава този закон, респективно интерфейса, който уж бил пасивен сега. Лицето Х разговаря с лицето У. Разговорът е свързан с извършване на някакво престъпление. Кой може да разбере за този разговор, ако тези хора не се подслушват денонощно? Никой! Те казват, след извършване на престъплението, могат бързо да проследят движението на абоната, клетките от които е говорено, а оттам и местополоожението. Пълни глупости и лъжи! Изваждането на СИМ-картата и отделянето на батерията веднага след разговора заличават всякаква следа. Да не говорим, че такива хора просто няма Има мобилен скайп, радиостанции тип Уоки-Токи с достатъчен радиус на действие и още поне 10 – на начина да не бъдат проследени. Цялото напъване е те да са на кулата, а ние долу на плаца, да ходим напред-назад, като мравки, а те да ни наблюдават и да си избират с кого какво да правят. И всичко това, законно! Знаете ли как се живее с мисълта, че някой в всеки един момент може да ви гледа или слуша? Това е кошмар, от който измъкване няма, както и да ви убеждават, че не е вярно! А, веднъж насаден в съзнанието, ужасът трудно си отива!

Спомням си едно изказване на бившия генерален комисар на МВР в едно ТВ-предаване, където даде за пример, че трябвало, когато открили труп, да искат разрешение от съда, за да му отворят телефона и видят с кого е говорил последно. Пълни глупости! Те май ни имат за идиоти! Той не се грижи за правата на живите, а тръгнал да пази правата на умрелите! Това е BG-МВР!

Златотърсачите от МВР искат да ни пресяват! Всички сте на масата! Картите са раздадени! Но, само техните! Ние участваме като пълнеж! Прескачам всички доводи, публични обсъждания, където между другото, всички NGO-веднага се били съгласили да бъдат приети новите поправки в Закона за електронните съобщения.

Стига с обясненията за менталната недостатъчност на хора, пардон, полухора, спрели някъде по пътя на трансформацията!

Златотърсачите от МВР, за да открият някой престъпник, не могат да пресяват цялото общество! Толкова!

Ако искате да не ви слушат и четат, направете следното:
/Това е използвано през Втората световна война/

Научете 400 – 500 думи от чеченския език или езика на чукчите! Ползвайте ги когато си говорите с хора, за чийто разговори не искате да разбере някой друг. Например, жена ви или бизнес конкурент!  Малко трудно ще бъде при любовниците, ама с тях не е необходимо, да се говори, кой знае колко!

Имам позната, която има нейна позната, които не познавам, която позната ми каза, че работи към един от мобилните оператори! На нея и носели кашони с разпечатки и кашони с пликове! Нейната работа била да сложи разпечатките в пликовете и да ги разнесе по адресите! Доскоро в тези разпечатки,до които достъп имаха най-малко, цялото семейство на тази позната и цялата пирамида от познати, имаше и ЕГН-тата на абонатите   Затова, учете езици, непознати! На чукчите е най-добрия вариант!

Сменете си времето на часовниците на GSM-те и на компютрите, както един човек попита дали е възможно, и информацията ще се премести във времето!

За слънцето, откъде да изгрява през следващите мандати, отговаря Премиерът, но за това някой друг път!
Да не сринеме пазара на недвижими имоти, който и без това е в незавидно положение!

Един американски съдия ми се обади, за да ме посъветва! Защо ли?image

Обществото, създало механизмите за следене е също източник на средствата за противодействие:

1. Инсталирайте пакета “TOR” (The Onion Router) от http://www.torproject.org/ – това решава въпроса с шпионирането на WEB трафик.
2. Инсталирайте пакета “GPG” (GNU Privacy Guard) от http://www.gnupg.org/. Той ще ви позволи да шифровате поща, чат и отделни файлове.
3. Помогнете с превода на тези продукти на български и разпространете това знание в българската Интернет общност.
4. Използвайте HTTPS вместо HTTP. Шифровайте всичко и винаги когато имате възможност.
5. Не ползвайте DNS непосредствено от доставчика си на Интернет, а един от многото бързи и безплатни сървъри, като Google DNS (http://bit.ly/7R36iz) или Open DNS (http://www.opendns.com/ . Те също шпионират, но няма да разрешат достъп до вашите данни без заповед на американски съдия, която е почти невъзможно да бъде издадена освен при изключителни обстоятелства.

Мислете, мислете защо…..правят всичко това!
Ние не живеем в транжьорен цех!
Ние сигурно не искаме да сме на масата за разфасоване!
Ние сме многото! Те трябва да бъдат под лупа! Или под ножа!!!!




Специални благодарности на zahariada за предоставеното разрешение за публикуването на този постинг.




Гласувай:
3



1. анонимен - dns
03.01.2011 13:24
абе и на гуугъл не им вярвам, затова си използвам днс на ОПЕН ДНС. Гугъл Хром е най-гадния браузър - всичките ти данни заминават там - пароли, история на посетените страници и т.н.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2385922
Постинги: 1968
Коментари: 1582
Гласове: 30156
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031