Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2019 19:15 - Демокрацията си показа истинското лице
Автор: alchemist Категория: Политика   
Прочетен: 1100 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България (АИСБ) и Асоциацията на свиневъдите в България (АСБ) поискаха пълна забрана за отглеждане на прасета в задния двор и глоба, ако това се случва. Трябва да се въведат железни мерки от страна на институциите, заяви свиневъдът д-р Румен Караманов. По думите му основният проблем е отглеждането на прасетата в задния двор. Според него 1% нелегални прасета застрашават 99% от регистрираните прасета в България. Наредба 44 позволява отглеждането на такива животни , но тя е правена през 2006 г., когато не се е предполагало, че африканската чума ще навлезе в България, поясни Караманов.

"Вирусът започна от т.нар. "заден двор", което според нас е около 1%. Този сектор не е проблем за нас, но той е длъжен да спазва всички изисквания, които спазваме и ние по отношение на биосигурността. Това, което прави промишленият сектор на свиневъдството, е 100 % легален бизнес. Ние извършваме мониторинг по отношение на отпадъците от нашето производство, на качеството на въздуха и сме под постоянния прицел на органите на околната среда. Всички институции наблюдават работата на всеки един свинекомплекс на територията на България и ние отговаряме на вскички изисквания. Докато при малките задни дворове липсва всякакъв контрол. Не е ясно дали животните са регистрирани, едва ли е ясен и техният произход. Това е един нелегален поминък и бизнес, т.е. говорим за бизнес в сивия сектор. Такова производство от типа "заден двор" изобщо не би трябвало да съществува, защото е незаконно и неговата защита е, меко казано, недопустима", коментираха представителите от бранша.

 

"Ние сме в подкрепа на тези решения на държавата срещу ""задните дворове"" и сме против работата на отговорните институции да бъде саботирана. Не искаме да се намесва и политиката в работата на правителството, което е длъжно да овладее тази криза чрез мерки, които са съгласувани с Европейската комисия по здравеопазване"", казаха още те.

 

"Апелираме към обявяване на извънредно положение в цялата страна, защото това би бил единственият начин да накара всички структури да работят по едни и същи правила и ветеринарните органи към БАБХ да си изпълняват нещата, без да бъдат притеснени от това, че някой ще ги спре. Бих го обявил като военно положение, да. Има технологично време и това трябва да стане възможно най-скоро. Във всички райони да се изпълняват мерките така, както са набелязани. Важно е да се блокира по-бързо разпространението на тази болест, но за целта наистина трябва да се разчистят всички ""задни дворове"", обявиха още индустриалните свиневъди.

 

"Нека политиците да не се заиграват с чумата, защото чумата няма да доведе дивидент на никого. Чумата е бедствие, което ще нанесе вреда на българските граждани пряко и непряко. За съжаление от тази ситуация няма как да не излезем без загуби, но се надявам всички заедно да преодолеем това бедствие"", бе казано още на пресконференцията.
http://glasove.com
-------------------------------------------------------------------------------
И така, доживяхме да видим постиженията на това, на което и моя милост се радваше в периода 1990-1991 г,  и то едва 7 годишен. Сега разбирам, че не само аз, а и доста препатили от комунизма близки сме били лъгани и то жестоко. Всички очакваха нещо ново, различно и човешко. Но минаха 30-тина години, и все повече надеждите за нещо по-добро, бяха заменяни с пошлости, с рекламирано зло и контролирана мизерия. Нищо друго не се измисли, особено пък добро.
И едни господа загрижени повече за собствените си джобове, отколкото за просперитета на обикновените хора развяват знамето на една хипотетична заплаха - АЧС. Всъщност още не са показани или документирали с умрели животни от африканска чума. А и има и толкова стъпки, които трябва да се направят при епизоотия, че е направо странно как не е изолиран причинителя на заразата, не е типизиран и още и още. Все неща, които трябва да се направят в XXI век, още повече в страна от ЕС и с претенции за (някаква)научност. 
Вместо някакви мерки против АЧС, те предлагат отглеждането на собствена храна да се криминализира и да се приравни с продажбата на наркотици и проституцията. Такова безумие и иначе лошият комунизъм не е правил - той се е задоволявал да обира храната от работливите селяни и да я дава на гладните, некадърни и мързеливи софиянци, варненци и жителите на други големи градове. А уж по-добрата демокрация върши същите неща, че и по-лоши, но под по-благовиден предлог - за добруването на обществото...
 




Гласувай:
5



1. barin - Здравей, alchemist. Не следя от...
02.08.2019 21:58
Здравей, alchemist. Не следя отблизо темата, но ми се струва, че има политически ход. След време ще проличи дали съм бил прав и какъв точно е ходът, ако го има.
Поздрави!
цитирай
2. 1997 - Учуден съм от връзката на демокрацията и отглеждането на свине
02.08.2019 22:02
Мисля, че става дума за гадното лица на капитализма. Демокрацията е във възможността да избираме хора и политика. Избрахме ГЕРБ, която е дясна партия, това е резултата. На Евроизборите това бе потвърдено.
Супата е гореща. Ще има голямо духане.
цитирай
3. alchemist - Здравей, barin!
03.08.2019 08:09
Моето лично мнение е, че също има политическа нотка. До какво ще доведе това, ще видим. Но се трупа социално напрежение, което не е добре.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391454
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031