Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2015 20:35 - Бг Мафия(30)
Автор: alchemist Категория: Регионални   
Прочетен: 3439 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 17.07.2015 22:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво трябва?

Един човек се разболял тежко. Лекарят му казал: „Ще ти предпиша сто инжекции по хиляда лева всяка. След това ще ти препоръчам да прекараш половин година в един сана­ториум в Швейцария. Тогава имаш шанс да оздравееш". Па­циентът възкликнал: „докторе, но това ще ми струва поне шест милиона лева, а аз получавам шест хиляди месечно!" Лекарят вдигнал рамене: „Аз ти казвам какво трябва да напра­виш, а ти ще прецениш дали можеш да го направиш".

И така, какво трябва да направят българите, за да се освободят от мафиотското робство? Повечето от тези не­ща (предварителни изисквания) са добре известни на широката публика и добре забравени от нея:

1.    ОСЪЖДАНЕ НА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ПОСЛЕДНА­ТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, включително за после­дните години (политически „нюрнбергски" процеси), незави­симо от мнението на Запада. Без този акт не може да се извърши морално възраждане на народа ни. В момента за то­ва не говори никой.

2.    КОНФИСКАЦИЯ (ЕКСПРОПРИАЦИЯ) НА ЗАГРА­БЕНИТЕ НАРОДНИ БОГАТСТВА, включително изнесени­те в чужбина. Всеки богаташ трябва да докаже законния про­изход на богатствата си. Това ще укрепи моралния дух на народа и ще даде възможност на икономиката да стъпи на краката си. Сега всички партии мълчат по този въпрос.

3.    ФАКТИЧЕСКО УНИЩОЖАВАНЕ НА УЖ УНИЩО­ЖЕНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Това би лишило Ма­фията не само от координационно-ръководен център, но и от квалифицирани изпълнителски кадри. Осъществяването на първите две задачи е възможно само при реално унищожена ДС. И тук всички мълчат.

Това са фундаментални и ключови изисквания. Без тях­ното изпълнение всеки законодателен, административен, стопански или друг акт би служил само на Мафията.

Към изброените три основни точки могат да се доба­вят и по-конкретни дела:

1.    КАТЕГОРИЧНО „НЕ!" НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА. В този й вид и обем тя е в интерес на новобогаташите, мафиотите и спекулантите, в чиито ръце са парите. За масова приватизация са определени само 4% от основните фондове на страната. А останалите?

2.    Отказ да се плащат заемите, отпуснати от чуждестранни банки на бившата номенклатура и на новата Мафия и употребени за собственото й обогатяване. ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ НА СТРАНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПЛАТЕН ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ГО НАПРАВИЛИ.

3.    РЕШИТЕЛНО „НЕ!" НА ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГА­РИЯ В НАТО. Съществуването на НАТО след ликвидирането на варшавския договор е безсмислено освен като колективен жандарм на Запада и главно на САЩ. Идеалното решение за България е ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА.

4.    ДА НЕ СЕ ПРИЕМА ДИКТАТЪТ НА МЕЖДУНАРО­ДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД И НА СВЕТОВНАТА БАНКА и да не се получават заеми от тях. Заемите са скромни по размер, а съпровождащите ги условия – заробващи. МВФ и СБ са финансовата полиция на Запада и главно на САЩ, която има за задача да задържа развитието на другите страни.

Тук могат да се включат и други точки като аграрния проблем, социалното осигуряване, здравеопазването и пр.

Подобна българска позиция би се натъкнала на остра реакция от страна на Запада. Би започнало „избиване на ръце" по икономически, политически, дипломатически (може би и воен­ни) и други пътища – у нас винаги се намират достатъчно хо­ра, готови да бъдат пета колона на външни сили.

За да може да устои на натиска, българският народ тря­бва да бъде единен. Това не значи, че трябва да става единение с Тодор Живков и Григор Стоичков, с Андрей Луканов и Фи­лип Димитров, с „Мултигруп" и Първа частна банка, с БСП, СДС и други структури, тласкали и тласкащи България към пропаст. Обединявайки се в името на национални цели и общочовешки ценности, НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ОТСТРАНИ ОТ СНАГАТА СИ ВСЯКАКВИ властогонци, кариеристи, разбой­ници и други ПАРАЗИТИ. Напук на лансираните теории и кон­цепции, че трябва да се обединяваме с паразитите. Паразити­те се боят от това, и за да не се превърне то в реалност, разделят народа на електорати, насъсквани един срещу друг.

Прави впечатление, че по-горе преобладават деструктивни и негативни пунктове. Това е естествено: ЯСНО Е КАК­ВО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ, А КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ, ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ – преходът от реален социализъм (държавен капитализъм) към (частен) капитализъм е ново яв­ление и за него няма готови рецепти.

 

  Георги Андреев

следва



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - Едва когато се систематизират нещата...
11.02.2015 22:34
... които трябва да се направят, за да станем една нормална държава (Извинявам се за шаблона.) се разбира, че или нищо не е направено, или това, което е направено всъщност е грабеж. Аз отдавна спрях да мисля в тази насока, защото ме заболява главата...
Добра работа е свършена с този постинг...
П и е р
цитирай
2. born - Струва ми се, че нещата вече са пр...
12.02.2015 12:34
Струва ми се, че нещата вече са преминали критичната точка и страната все по-устремно се ускорява по низходящата спирала на собственото си самоунищожение. Паралелно с хищническото икономическо заробване се проведе и морално превъзпитание, изразяващо се в оскотяващо опростачване на без изключение всички поколения с налагането на нови ценности, изразяващи се в пълно отрицание на общочовешките нормални отношения . За песимистичните нотки по отношение развитието на процесите мисля, че просто вече на никого не му се иска да променя каквото и да е в положителна посока. Много, много сме уморени . И обезверени. Следваме като овце поредния "Спасител", който просто е поредния мародер-демагог.
цитирай
3. mt46 - Да,
13.02.2015 13:24
но нещата се развиха по други планове и сценарии /задкулисни, мафиотски/... Държавата ни не бе лекувана, а умишлено разболявана и унищожавана...
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздрав!
16.02.2015 10:25
Тази точка е най-важна и фундаментална: " 3. ФАКТИЧЕСКО УНИЩОЖАВАНЕ НА УЖ УНИЩО­ЖЕНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Това би лишило Ма­фията не само от координационно-ръководен център, но и от квалифицирани изпълнителски кадри. Осъществяването на първите две задачи е възможно само при реално унищожена ДС. И тук всички мълчат."
А що се отнася до света като цяло - той има нужда от световния полицай САЩ, за да не се допускат опитите на примитивите и неосъзнатите да го превръщат в бандитско свърталище на хаоса и разрухата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391345
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031