Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2010 15:27 - Най-щурите хобита
Автор: alchemist Категория: Забавление   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
0



Всички имаме занимания за през свободното време, хобитата на някои хора обаче са малко по-необичайни, Oddee.com подреди най-странните.

Да се правиш на мъртъв

Не се смейте, хората не само го практикуват, но и го наричат хоби.

За родоначалник на необичайното занимание се смята Чък Лам.

От 2005 г. насам Чък (deadbodyguy.com) не само се преструва на мъртъв, но и се снима като го прави. Творчеството му e показано на неговия сайт.

Не е много ясно как точно Чък, който е баща на шест деца, е открил страстта си, но твърди, че още от малък мечтаел да изиграе мъртвец в някой филм.

Липсата на актьорски заложби и не особено привлекателният външен вид не обезсърчили американеца, който превърнал професионалната си мечта в хоби и си направил сайт, който днес има над 40 млн. посещения.

Екстремно гладене

Има всякакви начини да вдигнете адреналина си или да си потрошите главата, ако не сте особено внимателни, но екстремното гладене определено е начело в класацията.

Един от първите, посветили се на опасното хоби е Фил Шоу, англичанин, който работи във фирма за производство на дрехи.

От 1997 г. насам Фил е гладил под вода, на върха на планини, в пустинята... Изобщо, навсякъде, където може да се занесе ютия и дъска за гладене.

Англичанинът твърди, че хобито му изисква добро физическо състояние, упоритост и гъвкавост, за да може човек да глади качествено, независимо от атмосферните условия и географското положение.

Да те покажат по телевизията

Много хора се страхуват от камери и микрофони, но се оказва, че не са малко и онези, които не само че обичат медиите, но и са превърнали появата в тях в хоби.

Пол Яроу от южен Лондон е един от тези хора. През свободното си време Пол следи телевизионни екипи и щом червеното око на камерата светне се появява на заден план.

Англичанинът е "взел участие" в репортажи на BBC, ITV, Channel 4 и Sky News и не крие голямата си амбиция - да го одобрят за участие в Big Brother.

Колекциониране на екстази

Ако събирането на календарчета и салфетки ви се струва скучно, опитайте с нещо малко по-щуро.

Като например хобито на 46-годишен датчанин, който от 20 години събира различни по цвят и форма хапчета екстази.

Заниманието на мъжа било открито, когато колекцията му от 2 400 хапчета изчезнала от дома му и колекционерът съобщил в полицията.

Не е ясно как е обяснил, че не е дилър, а хаповете са били за лична употреба.

Плетене на... гърди

Необичайно хоби, особено за 84-годишна жена.

Одри Хорнкасъл се захванала с изработването на изкуствените гърди, за да помогне на дъщеря си - Рона, която работела в родилното отделение на болницата в Брайтън. Рона използвала плетените изделия, за да обучава начинаещи майки как да кърмят.

Одри твърди, че е изплела над 100 изкуствени гърди и че ще продължи да помага на младите родители докато е необходимо.

Мучене

Щом стане дума за мучене, 10-годишният Остин е ненадминат. Петокласникът спечелил тазгодишното състезание по мучене, провеждано редовно по време на панаира в Уисконсин, САЩ.

След усилени упражнения Остин успял да победи останалите 80 участници, които съща са превърнали мученето в свое хоби.

Освен титлата "Победител в конкурса по мучене" петокласникът е получил и 1000 долара, яке с кравешки мотиви и правото да представя щата си в националното състезание по мучене.

Раздаване на пари

Жалко, че в България хобито не е много популярно. Ако имате път от другата страна на океана обаче, оглеждайте се за Рийд Санбридж - всеки ден той раздава банкноти от по 10 долара на хора, които среща по пътя си.

Необичайното хоби на Санбридж вече набира последователи, които виждат в раздаването на пари начин да помогнат на хората и да популяризират посланието, че най-богат е онзи, който дава.

Рийд се захваща с щедрото занимание в памет на майка си - той обещава, че в продължение на година ще раздава банкноти на хора, които изглеждат да се нуждаят от пари. До 92 ден от начинанието американецът е раздал над 1000 долара.

Събиране на нокти

Звучи отвратително, но се практикува, при това и в България.

Всъщност, събирането на изрязани нокти се практикува доста отдавна.

Началото се полага през 1983 г. от Уил Чатмън, който започва да популяризира хобито си в края на 90-те години чрез собствен уебсайт. Не го посещавайте, ако сте със слаб стомах.

Класацията продължава с някои не по-малко щури занимания като събирането на презервативи (да, употребявани също), дялкане на фигури от пастели и огъване на вилици.
Източник: www.vesti.bg




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2408582
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30266
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930