Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 17:07 - Най-забавните конспирации
Автор: alchemist Категория: Забавление   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.03.2011 17:09


Знакът на илюминатите върху еднодоларовата банкнота е сред любимите теми на "експертите" по конспиративни теории.

Смърфовете...
Една от най-веселите конспирации е свързана със смърфовете. Всички смърфове носят бели качулки. Също като низшите членове на Ку Клукс Клан /ККК/. Татко Смърф носи червена качулка. Водачът на ККК също. Всички смърфове са сини и се различават само по характер. А синьото е цветът на небето и боговете.

Смърфиета пък следва типичното за ККК "женско" поведение - кухня, църква и деца, а смърфовете имат типични ККК-ритуали, като празнуването около запален огън, например. Гаргамел е големият враг. Той се отличава с типичните расови клишета - крив нос и упражняване на черна магия.

Под земята
Друга забавна конспиративна теория е посветена на германската провинция Райнланд-Пфалц. Смята се, че под тази провинция е изградена огромна мрежа от тунели, която служи като тайна база на извънземните...

Билефелдски комплот
Да сте чували за германския град Билефелд? Ако да, значи сте сред многото излъгани. Защото според една конспиративна теория град Билефелд всъщност не съществува. За да функционира конспирацията, медиите всеки ден "заразяват"обществеността с новини от Билефелд - са убедени инакомислещите.

Звездното братство
По магистралата може и да има табели с надпис "Билефелд", може да минават и коли с билефелдска регистрация, но... Билефелд всъщност е "тяхна измислица". "Те" са "звездните братя" около космическия учител Аштар Шеран и подготвят своето приземяване точно на територията, на която уж се намира Билефелд.

Петролният заговор
Според една по-земна конспиративна теория автомобилната индустрия и организацията на страните-износителки на петрол крият от край време патента за двигател, изразходващ само 1,6 литра на 100 километра.

Холестеролна мисия
Друга конспиративна теория твърди, че фармаиндустрията и лекарите печелят милиарди заради опасния холестерол. Макар че според много учени не е нужно да се намалява нивото му, тъй като той е важна част от тялото. Мозъкът например се нуждае от големи количества холестерол. И кърмата съдържа холестерол, защото бебетата не го произвеждат...

Крушковият картел
Смята се, че производителите на крушки отдавна са в състояние да произвеждат вечни "осветители". Екзистенциални страхове обаче възпират навлизането на новата технология на пазара, а производителите дори отричат съществуването й. Важна роля в тази конспирация играе "Крушковият картел".

Микро-вълни
Престъпниците са открили едно ново и много могъщо оръжие - гласи една друга конспиративна теория. Според нея "лошите" вече не нападат жертвите си с пистолети, а с... микровълнова технология.

Висок волтаж
При това "електромагнитната престъпност" е особено ефикасна - тя не оставя следи и достига множество цели едновременно. С други думи: дошла е ерата на перфектните престъпления!

Пол е мъртъв?
Според една конспиративна теория Пол Маккартни е отдавна мъртъв и заместен от двойник. На корицата на албума „Sgt. Pepper“ Маккартни носи нашивка с инициалите "OPD", което е канадският акроним за официално признат за мъртъв.

Геният-дявол
И една друга известна личност е главен герой на широко разпространена конспиративна теория. Става дума за Бил Гейтс, за когото се смята, че е... дяволът. Неговото пълно име е Уилям Хенри Гейтс III. Изписано на английски и трансформирано в ASCII-стойности то дава числа, чиято сума е 666 - числото на дявола.

Странен привкус
Колонел Сандърс е лицето от опаковката и основателят на "Кей Еф Си". Носят се странни слухове, че той е завещал една десета от имуществото си на Ку Клукс Клан. Даже се предполага, че ККК е поел ръководството на веригата за бързо хранене след смъртта на Сандърс и е прибавил една нова подправка в менюто, която прави чернокожите стерилни...

Хитлер на Луната
Хитлер предизвиква появата на пъстра палитра от конспиративни теории, сред които може би най-ярко блести следната: националсоциалистите прекосили космическото пространство още през 1942 г. и си устроили база на Луната. После те се свързали и с извънземни раси.

Карл Велики измислен?
Хериберт Илих защитава тезата, че ранното Средновековие (614-911) не се е състояло. Артефактите, според Илих, са изкуствено добавени в по-късни периоди, а всички "исторически" личности са чиста измислица, включително Карл Велики.

Щрих-кодът
Конспиративните теоритици застъпват тезата, че бар-кодът има за цел да се установи пълен контрол над хората. Този план имал изцяло сатанински произход, а авторите му били членове на т. нар. световно правителство.

Източник: www.dw-world.de




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2406837
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30256
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930