Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2012 19:06 - Наказва ли ни Господ?
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 1800 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 17.07.2015 22:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да,точно така! Добре прочетохте заглавието.Няма объркване. Под Господ не визираме директно белобрадия старец, който седи, гледа какво става и отвреме на време раздава правосъдие! Освен него визираме природата, провидението, онзи генератор на случайни събития наречен съдба!

На 22 май 2012 в 3.00 беше регистрирано най-силното земетресение на територията на България от доста години насам – за радост директни жертви на земетресението нямаше. Интересно е обаче да се види коментарите на хората след земетресението! Болшнството от тях, хора мислещи се в реалния живот за безгрешни,винаги прави и съвършени, се сетиха за Бог! Доста лицемерно ,нали! Осъзнаха колко са дребни и нищожни пред силата на стихиите! Не зависимо от това дали имат по шест апартамента или са правели цигари без бандерол, не зависимо от това че са мутри,убийци и изнасилвачи! Те са просто едни жалки гниди!

Повечето от коментарите са от типа – „Ние сме грешни, господ(природата) ни наказва!”, „Да благодарим на Господ, че няма жертви!” ( по Бойко Борисов) и прочие.

Първи момент – за какво сме грешни? – на този въпрос се отговаря, че сме грешни за това ,че за толкова години не сме взели мерки, за да се отърсим от оковите на българския ни поробител. Че си мълчим, когато ни ограбват, че си траем, когато ни мачкат. Все неща които сме възприели като национален манталитет за 66 години . И пак това се изговаря под сурдинка. Ами след като сме виновни за божието наказание с нашето бездействие – крайно време е то да бъде обърнато в действие! Крайно време е да сложим нещата по местата и да въздадем правосъдие!А не да се сещаме само когато има земетресение - колко сме жалки, колко нямаме вяра, колко не ни се ще да променим нищо!

Втори момент – „Да благодарим на Господ ,че няма жертви!” – реплика на богоподобния ни премиер-мутра. Разбира се няма нищо лошо в това да благодариш на Господ, че няма жертви. Само че той не го прави с искреност, а по скоро от безсилие. Нали знаете – както винаги да прехвърли вината на някой друг! Този път е Господ, а не тройната коалция! А защо от безсилие ще попитате вие!? Странно е, че хората се сещат за господ в такива моменти на безсилие...защо обаче не се сещат за това как могат да противодействат или поне да си улеснят живота.

image

Бойко Борисов обсъжда с Лепа Брена кризисни ситуации

 

 

Да си представим следната картинка – представете си,че земетресението има опустушителни размери ( не забравяйте, че София е земетръсна зона и се очаква в следващите 80 години да има такова опустушително земетресение). Подготвени ли сме ние обаче? Ами не! Освен да разчитаме на молитви – друго не ни остава! Гражданска защита може да се каже че нямаме, армия – също. Нямаме и доброволна „национална гвардия”. Нямаме нищо! Имаме 10 уж военни хеликоптера в базата „Граф Игнатиево”(Пловдивско), които докато дойдат до София, всичко ще е приключило. Армия, която да помага също нямаме. Всъщност видяхме още зимата в село Бисер как българската армия с 300 клизми успя да се справи с наводнение в село със 100 къщи. Че стигнахме и до големия срам – да просим чували с пясък от Белгия и Унгария! А какво става при град с 1,5 милиона население!!!!!

 

Министъра на отбраната - демеционалния пенсионер Аню Ангелов пък заяви най-гордо още миналата година, че армията имала 100 хиляди алуминиеви носилки на склад, които ще се продадат или нарежат, защото са непотребни! Ненормален антибългарин! Военновременния резерв също беше бастисан от Бойко, Дянков и Аню през ноември! Предатели и антибългарски лекета и гниди!

image

Аню Ангелов инспектира една от двете носилки, които ще помогнат на милион и половина души при криза

Общо взето така стоят нещата! Ако допреди 15 години имаше структури на служби, които да оказват помощ в такива ситуации – в момента нямаме нищо. Голи сме като охлюви! До тук бяха доведени нещата от псевдодемократите за 22 години!

За финал ще перефразираме една поговорка - когато и сам не можеш или не искаш да си помогнеш – и Господ не може да ти помогне.

И не - Господ не ни наказва! Наказваме се сами!

Източник: www.nsaprotiva.com




Гласувай:
9



1. анонимен - Безсилие и бастисан -
11.06.2012 09:55
тези две думи от постинга са повече от красноречиви!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2405707
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30251
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930