Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2013 19:21 - Депутат от „Атака” вдигна скандал, освиркан в Гърция
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 1669 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 26 октомври, петък поклонническа група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, „Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса. По план българските депутати трябва да се отдадат на пост и молитви в сърцето на Атон. Вместо това делегацията на няколко пъти била освирквана от българи, отишли на екскурзия до светата обител.
„Още със самото пристигане на Атон миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат „Оставка!”, разказа депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов се засегнал от скандиранията на българските туристи. „Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса „Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: „Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ. След поредния случай на подвиквания „Оставка!” нервите на Шопов не издържали.

Действието се развива на ферибота в посока Уранополис. Депутатът побеснял, след като и Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция. Теологът заснема целия разговор с камерата си.

„Не само аз, а и народа ще им търси отговорност, независимо къде са отишли. Когато не са поискали прошка от народа, да ходят по тези свети места. Един вид - с присъствието си да ги оскверняват и да се правим после на велики и на националисти”, коментира пред bTV авторът на клипа Светлозар Стоянов.

„Тогава, крещейки „Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче. И мислех, че това е нещо напълно нормално - един български гражданин да си изрази мнението. И аз не чух да има обиди. Аз по никакъв начин не чух г-н Шопов да е обиден”, подчерта депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също вземат участие в конфликта. „Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: „Сега ще те чака полиция да не избягаш?!" Това му бяха думите”, спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандалът между теолога и Павел Шопов се намесва и българския консул в Гърция. „Дойде един и каза „Аз съм консул”. И вика: „Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните”, разказва теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар е посрещнат от гръцки полицаи. „Като стигнахме на брега полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене”, обясни Светлозар, според когото на брега са го чакали около осем униформени.

„Аз в началото очаквах, че това, което каза г-н Шопов, е плод на някаква емоция, не очаквах, че са извикани полицаи, за да арестуват български гражданин, който вика „Оставка!” на територията на друга държава”, призна депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар е заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения запис на кораба. По думите му, заплахата е дошла от Павел Шопов „А отделно се е разбрал с тамошните - или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал”, продължи теологът.

Според Светлозар българския консул бил пристрастен към депутата от „Атака”. „Докато те бяха като обвинители, той беше там, аз когато останах с полицаите него вече го нямаше, докато е бил с г-н Павел Шопов и компания. Мисля, че не трябваше да заема страна и да остане до край с разговора ми с полицията, което не стана, добре, че беше моят приятел да ми превежда с полицаите”, смята Светлозар Стоянов.

„Всеки ден се иска оставка, трябва ли да се арестуват хора, защото се иска оставка. Ако това се случи трябва да приберем половината държава”, посочи депутатът от ГЕРБ.

Екип на bTV pотърси Павел Шопов за коментар. Той отказа да застане пред камерата, но каза че ще следи за обективността на репортажа. От Външно министерство също се въздържаха от позиция по случая.

Източник: http://btvnews.bg





Гласувай:
10



1. born - BG обществото е напълно изперкало. ...
29.10.2013 20:45
BG обществото е напълно изперкало. В момента по БТ предават за поругания паметник на Левски. Веднага следва някакви глупости да се гордеем, че сме българи ! Пфу, май по-скоро трябва да се срамуваме. С кого да се гордеем - с Пеевски,Боевски и т.н.
цитирай
2. shtaparov - Значи тоя наглец, консул или не, ...
30.10.2013 07:45
Значи тоя наглец,консул или не,няма очи да иде да защити нашите местни сънародници,които гръцките окупатори мачкат ежедневно,а насъсква окупаторите да мародерстват честен Българин,дръзнал да каже на един натурник какво мисли народа за него??? Уволнение и затвор за такъв "консул"- фалшивец и слуга на чужденците!
цитирай
3. batogo - !!!:)))
31.10.2013 09:46
Тъпака е непобедим.., стойността му е в килограмите като на свинята...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2404868
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930