Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2015 18:30 - Лицемерието на съвременното общество
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 2430 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сесил или възмущението на привилегированите.
(Останалите могат да пукнат)
Палестинско бебе беше изгорено живо от заселници. Двама юноши умряха при последвалите протести. Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил. След като на фона на световното безразличие изби близо 200 невинни при атака над Кобани (те не бяха туристи в Тунис), организацията “Ислямска държава” уби трийсетина млади турски и кюрдски социалисти активисти в Суруч при забележително безразличие (те не бяха млади социалисти активисти в Норвегия). Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

Оттогава Турция извърши десетки въздушни атаки над ПКК, причинявайки, според кюрдите, смъртта на 200 жертви, главно цивилни, с политическото одобрение на страните от НАТО, сред които и вашата.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

“Пропалестински” активисти, които прекарват годината в осъждане на Израел заради неговата окупация, не си мръднаха и малкия пръст заради кюрдите, потискани от нашия съюзник, Турция, от доста по-дълго време, отколкото палестинците.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

Мюсюлманите рохинги продължават да бъдат жертва на етническо прочистване, дори на геноцид, без Европейският съюз да потърси сериозно сметка на Аун Сан Су Чжи, която впрочем превърна в герой хуманист.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

Международната общност остава безчувствена, докато “Боко Харам” избива мъже, жени и деца практически всекидневно.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

Християнските общности никога не са били толкова заплашени, както днес, в люлката на своята религия в Близкия Изток.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

На 28 юли Садик, 30-годишен пакистанец, умря, докато се опитваше да отиде във Великобритания през Франция. Садик означава приятел на арабски. Садик описва по-скоро играта, която играят с тези човекоподобни. Това е 11-та смърт за два месеца, сред които две жени, Ганет и Зебиба, и двете еритрейки, и двете на 23 г., и двете умрели на магистралата, запазена днес за летовниците.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

Тази година във Франция 239 животни от вида homo sapiens загинаха на пътя. Последният от тях е Бусад, на 68 г., умрял в Лион миналата нощ. Първата през годината се казваше Франческа, загинала в Лил на 1 януари. Тя беше на два месеца и половина. Месец по-късно, в Баньоле, петгодишно неидентифицирано дете отиде при нея “на небето”, както казваме на децата.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

Гладът измъчва зимбабвийците. Производството на мляко е спаднало с 80 процента спрямо добрите години, на говеждото месо също. Кафето - с 90 процента. На житото - с 95 процента. На промишлеността - със 70 процента. От 2001-а страната живее всяка година с хранителна помощ. Безработицата надхвърля 60 процента. Две трети от населението живее под националния праг на бедност. Близо 15 процента от възрастните живеят с вируса на СПИН, повечето от тях страдат от недохранване. Жени са принудени да проституират, за да нахранят децата си, и продават тялото си за два или три долара. Президентът Мугабе е похарчил 500 хиляди, само за да отпразнува 91-ия си рожден ден.

Но Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

В местната преса един зимбабвиец твърди, че щеше да има по-малък захлас, ако ставаше дума за зимбабвиец, убит от същия зъболекар.

И няма значение, че лъвовете убиват там, защото Уолтър уби Сесил.

Така че, много бързо, в социалните мрежи Рики Джървейс, Алиса Милано или Шанън Дохърти изразиха на висок глас гнева си срещу Уолтър Палмър. Оттогава се изредиха десетки хиляди призиви да бъде убит омразния зъболекар, отправени от компютърната клавиатура.

Плакат пред дома на ловеца му предлага да изгние в ада. Друг казва, че вече има “дълбока кухина”, която го очаква. Под тези думи, които говорят за убийство, деца оставят плюшени играчки в чест на лъв, който никога не са виждали преди, и за чието съществуване досега не са знаели.

Татковците и майките, отчаяни съпрузи и съпруги на дребнобуржоазното възмущение, ги водят, със сълза в окото, за да участват в тази смесица от милост към животните, животинско презрение и призив към убийство. Нито за миг не им идва наум да поговорят със своите потомци за правата на обвиняемия, нито за презумцията за невинност, които са основите на нашето правосъдие.

Защото Уолтър Палмър, тази свиня (според един журналист от “Монд”), уби лъва Сесил.

Но трябва да ги разберем. Този лъв беше емблематичен. Той доставяше такова удоволствие на туристите, които посещаваха националния резерват, в който той бе герой. Или, по-скоро, на онези туристи, които могат да си платят сафари в Зимбабве!

А за другите една снимка е достатъчна, за да ги убеди, че Палмър е Хитлер, но хиляди пъти по-лош. Защото в спокойните квартали на нашите толкова справедливи общества, дивият живот предизвиква мечти, разбирате ли! До такава степен, че едва прощават на масаите, че убиват лъвовете, които убиват техния добитък, кози или магарета.

Така че, възмутете се!

Защото Уолтър Палмър уби лъва Сесил.

И забравете, че от 1999 до 2008 г. 5663 лъвове са били убити в Африка заради спорта, 3600 от които от американци. Нито един от тях имаше име. Нито един от ловците е бил обект на заплахи.

Според “Джиографик” от 2006 до 2008 г. 16 400 ловци са похарчили 70 млн. евро в Африка, за да ловуват. От парите са се възползвали африканците, но това не е сигурно.

Миналата зима в Белгия ловците убиха 4368 елена, кошути и сърни, сред които майката и таткото на Бамби, двете му сестри, петима братовчеди и няколко суперприятни приятели. Нито един от ловците е бил обект на протести. Никой не е поставял плюшени играчки пред вратата му. Семейството елени също нямаха имена.

Впрочем квотата за убиване беше 5000 елена, за да се поддържа равновесието на фауната и флората.

За да ядем пържените си картофи, ние, белгийците, сме накарали други да убият и то възможно най-далеч от нас 470 хил. говеда и 324 хил. телета всяка година. Трябва добре да се храним.

По традиция жителите на Фарьорските острови убиват групово и на ръка стотици китове годишно. Според тях да убиеш животно само по себе си означава да осъзнаеш жеста, който е необходим, за да ядеш месо. Не съм сигурен, че те имат вина. Китовете също са безименни.

Обратното, 140-те домакинства, изоставили кучето си само за два дни във Франция, знаят много добре името на своя домашен любимец, който от Дружеството за защита на животните е трябвало да подложат на евтаназия поради липса на място.

Историята не казва колко от тях са написали в Туитър, че Уолтър Палмър е боклук.

Хайде, добри хора, възмутете си! Уолтър Палмър уби лъва Сесил! Мамка му! Да го набием! Да го убием! Да му отрежем тестисите! Да го изгорим! Да го…

Възмути се. Уолтър служи за това. Така ти няма да се питаш колко жертви си пренебрегнал, защото са ти се сторили не толкова свойски, като този герой на Дисни, този Цар лъв, този Сесил, убит от спортен зъболекар, за когото никога не си чувал преди това.

Нито колко хора нашият начин на живот, нашият егоцентризъм или нашият егоизъм убиват всяка година. През 2015-та първата във Франция беше Франческа. На два месеца и половина. Лил. Първи януари.

Автор: blog.marcelsel.com
Превод от френски: Галя Дачкова
Източник: http://glasove.com

image
Източник на снимката: Facebook








Гласувай:
12



1. mt46 - Поздрав!...
04.08.2015 22:22
Както винаги, обществото е манипулирано /защото е податливо на манипулации/... Не оправдавам нито Палмър, нито останалите убийци... Всеки трябва да получи справедливо наказание...
цитирай
2. ikra - Манипулацията си върви...
06.08.2015 11:30
Поздрави за постинга!
Лек ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2408753
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30268
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930