Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2022 08:30 - 16.01.22
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 1247 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            image


Може би ще си помислите(както и аз преди време)че такива съвети се повтарят и повтарят...но не е така.Човек с времето се променя ,научавайки нови неща и в крайна сметка от едни вдъхновяващи го съвети успява да отсее тези които са верни и са полезни за него.Е, тези стъпки са ми харесали и са били вдъхновяващи за мен  още от 2017г .Днес мога да кажа ,че съм се убедила в тяхната истинност, помогащи в развитието на личността ми като цяло и имат благотворно въздействие.!
Ще се радвам и вие да ги приемете по този начин или да споделите как  е за вас?

             
                                                      ПРИЯТЕН НЕДЕЛЕН ДЕН !


image


 
            
  16 СТЪПКИ КЪМ ДУХОВНО ИЗРАСТВАНЕ


1. Не съди хората.
Не говори лошо за човек в негово отсъствие. Той също е частичка от божественото съвършенство, каквато си и ти.

2. Усмихвай се. Постоянно. Това лекува душата и създава настройка на доброжелателност към теб самия и към заобикалящия те свят.

3. Не поемай отговорност за развитието на други хора, за техния мироглед и щастие – всеки сам кове своя живот. Всеки има своята карма и лично духовно развитие. Позволи на другите да бъдат други и да минат по собствения си път.

4. Не съди себе си и действията си от миналото – без това минало нямаше да го има настоящето. Спри да се връщаш към минали грешки – това е безсмислено разхищение на енергия. Просто не ги повтаряй.

5. Не се вкопчвай в нищо – нито в хора, нито във вещи. Ако нещо си е отишло, значи това е било необходимо на вселената, но най-вече –на теб. Твоята личност, твоето его може да се държи за нещо, което счита за жизнено важно, но душата ти знае най-добре от какво се нуждаеш.

6. Прощавай с лекота. Обидата е вътрешен конфликт, който ражда болести на душата и тялото. Когато усетиш обидата в себе си, вгледай се в нея, виж откъде е дошла – от чувството

за собствената ти значимост или от усещането за безполезност. Изпрати към нея лъч светлина от сърцето си и наблюдавай как обидата и нетърпимостта се стопяват.

7. Намали мисловните брътвежи – това отнема голямо количество енергия. Опитвай се по-често да се вслушваш в душата си и така постепенно ще изхвърлиш отпадъците от ума си.

image


8. Отнасяй се по-осъзнато към тялото си.
Често му давай възможност да се отпуска и отпочива – тогава енергията в него ще се движи по правилния начин.

9. Учи се да говориш по-малко. Непрекъснатото бърборене разпилява енергията, особено когато е подхранено и с емоции. Изпробвай следната техника: когато в живота ти се случи нещо важно, не разказвай на никого, дори и да изпитваш крещяща нужда от това. Така ще съхраниш в себе си силата и енергията на случилото се. По същия начин, когато някой друг те въвлича в своята история, запази спокойствие и не позволявай да бъдеш въвлечен в чуждите емоции.

10. Защитавай се от негативното. В момента, в който усетиш негативна енергия или постъпка, отправена към теб, веднага насочи противоположното към нея. Ако ти крещят – кажи мила дума; ако те мразят – обичай. Но не го прави привидно, а осъзнато и от сърце. Това ще успокои отсрещния. Най-добрата защита е вътрешната светлина!

11. Започни да правиш това, което ти се струва невъзможно и от което се страхуваш. Рамките и ограниченията, в които е затворен всеки човек, блокират силата му и свободата да бъде себе си. В началото ще ти изглежда трудно, но постепенно ще откриеш в себе си огромен потенциал за различни дейности. Започни с малки неща, тренирай ума си и излез от рамките на невъзможното.

12. Не предавай дълбоката си същност. Не се заблуждавай, че можеш да бъдеш щастлив от това, че ще отговориш на нечии очаквания и надежди. Не дължиш нищо на никого. Длъжен си единствено да не предаваш себе си. Слушай гласа на сърцето си, а не лицемерното нашепване на егото.

13. Всеки ден научавай нещо ново. Обогатявай душата си с нови впечатления, сърцето си – с мъдрост, и ума си – с полезни знания. Намирай време за четене – в книгите е натрупан хилядолетен опит и мъдрост.


image


14. Изключи от обкръжението си хора, които те дърпат назад
, които крадат от жизнените ти сили. Избягвай онези, които съдят, които се оплакват и злословят. Не се връщай към хора, с които вече нямаш нищо общо, дори и преди да не е било така. Някои хора си отиват заедно с миналото. Движи се напред! Избирай тези, с които да общуваш. Не забравяй, че винаги разполагаш с тази свобода – да избираш.

15. Бъде честен със себе си. Не живей в самозаблуда, дори и това да е по-лекият път. Не забравяй, че хората не са това, което си представяш; светът не такъв, какъвто ти се иска да бъде. Погледни истината в очите и живей в реалността. Не заблуждавай и хората около себе си.

16. Обичай без условия. Да обичаш някого с условието да бъде такъв, какъвто очакваш, или да прави това, което искаш, е манипулация и неуважение към свободата на другия. Обичай и себе си така. Обичай себе си такъв, какъвто си. Бог също те обича по този безусловен начин.

И не забравяй, че един ден тялото ти ще умре. И времето, с което разполагаш, е ограничено. Затова всеки ден се грижи за своята душа.


image


Източник: www.gnezdoto.net

 




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - ...защо ме изтриваш..Ем4и,баби..) няма да ти отнема хляба.
16.01.2022 10:32
аз, мисля, тъкмоо..наОбратното..
изредила си тук..балалайни песни..за Люлеене, в Махалото..МАТРИЦАТА
това са комфортните капани на Регреса..покой, или заспиване..

...нужно, е да правиш..ТОЧНО това, което, не ти се ..прави , дааа
така, казват много Велики Учители.вкл.и Дънов и Кастанеда..и Ф.Ницше..
това, води Напред Духа, калява го, това е то- ДиховНата Еволюция
аз, я наричам, даже...Революция..

усмивки, и не бъди..потайна и лиссемерна..греховно е..
/ С най добри намерения, Юлия
цитирай
2. zaw12929 - ПРАВИМ КАКВОТО МОЖЕМ ВСЕКИ ПЪТ
16.01.2022 11:21
ПРАВИМ КАКВОТО МОЖЕМ ВСЕКИ ПЪТ
цитирай
3. emi1ts - - milady
16.01.2022 11:39
Благодаря за добрите намерения,но ако си убедена, че да си потайна и лиссемерна(лицемерна е думата вероятно)е лошо защо продължаваш да се държиш по този начин(с всичките твои профили тук).Един съвет от мен - не приписвай своите слабости на другите - така става още по ясно кои са те!Една от важните причини да не водя дискусии с теб е че имаш много различни разбирания(както и в случая си казала в коментара си ,че мислиш точно обратното на написаното) и освен това не ми допадат ,нито отношението ти понякога!Имаш право на своите си разбирания но аз съм далеч от тях и за мен не представлява интерес да ти разяснявам моите.Много пъти съм ти казвала лично в коментари като отговор на твоите,че по скоро желая и търся обсъждане и комуникация с хора с подобни разбирания като моите.Мога още много да обяснявам по темата но мисля че това е достатъчно като отговор!С пожелание за успех в търсенето на твоите истини! Хубав неделен ден Юлия!
цитирай
4. emi1ts - Благодаря!
16.01.2022 11:43
zaw12929 написа:
ПРАВИМ КАКВОТО МОЖЕМ ВСЕКИ ПЪТ

Да,така е!Когато имаме повече опит и знания можем и правим повече!Хубав ден!
цитирай
5. donchevav - Чудесно подредени стъпки - пред...
16.01.2022 20:49
Чудесно подредени стъпки - представям си как, следвайки ги, израстваме, ставаме по-мъдри, по-възвишени:) Всъщност на практика нещата се случват май доста по-различно. В един отрязък от живота сме обичливи и всеопрощаващи, в друг неудовлетворени, изпълнени с негативизъм. После пак - от единия до другия полюс. Зависи от толкова много неща! Например аз най-често се препъвам на стъпка 9:) Хващам се понякога в такова разхищение на умствена и особено на емоционална енергия - а не мога да спра. Може би е от професията, или пък от характера, но най-вече от възрастта ще да е:) А съм мълчалив човек - и по природа, и по наследство и възпитание. Като момиче пратили баба ми да слугува в една богаташка къща чак в гр. Свищов - да се учи на обноски:). За четири години не казала и четири думи - само кимала с глава - и спечелила благоразположението на господарите. През смях казваше, че като си мълчиш, все имаш някакъв шанс да те помислят за умен човек:) И тя, и баща ми бяха много мълчаливи, аз също растях болезнено притеснителна и мълчалива. Когато почина баща ми, съвсем млъкнах - за трите години, в които живях като гимназистка у вуйчо си, не обелих и една дума. И до днес мога да си стоя сама по цели седмици - да не се срещам и говоря с никого... Ама пък отворя ли уста:)))
Та така със стъпките - крачка напред, две - назад. Защото сме живи хора, не светци. И в това е и прелестта, и предизвикателството на нашето съществуване. За мене важното е да не губим обичта в сърцето си и стремежа си към добротворство.
Все пак- стъпка по стъпка по пътя към съвършенството - харесва ми. Може би не толкова като стъпки, като етапи, колкото като правила за стойностен, нравствен живот. Благодаря ти, мила Еми! Прегръдка!
цитирай
6. emi1ts - Благодаря мила Вени!
16.01.2022 21:50
Вярвам мила Вени!Ти можеш да бъдеш каквато поискаш - и мълчалива и сладкодумна както в твоите забележителни разкази.Аз също не съм от разговорливите по принцип.Опитвам се постоянно да се усъвършенствам във взаимоотношенията с другите като осъзнавам колко са ценни и важни уменията за добра комуникация.Разбира се, че се сменят настроенията ни,дори разбиранията ни .Правила съм грешки в миналото - примерно да имам очаквания, привързано сти,да живея в илюзии като съм смятала ,че са полезни,да се натоварвам с повече отговорности,обичала съм условно...Тези съвети ми бяха полезни да осъзная че наистина най- важната ми отговорност е моят живот и моето развитие и това е най- добрия начин с който бих могла да помогна и на другите около мен.Случват се различни моменти - и радостни,щастливи и тъжни и болезнени. Важно е да сме искрени в реакциите си ,да сме себе си и да се научим първо да се грижим, да опазим,да обичаме себе си. Като хора силно влияещи се от чувствата и емоциите си е необходимо да успяваме да се развиваме духовно с разум,баланс и с мисъл че ако това се получава успешно за нас ще сме полезни и за другите хора .Благодаря за споделените искрени размисли мила Вени!Прегръдки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1712588
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30810
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031