Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 18:04 - Цветанов говори за Първанов, той му отвръща
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 536 Коментари: 1 Гласове:
1



Петър Стоянов - Сумиста, задържан за убийство и като участник в групата "Килърите", се е хвалел, че е част от бъдещия политически проект на президента Георги Първанов, заяви в Лясковец министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Дарик (dariknews.bg).
Арестуваният е споменавал, че Първанов е човекът, който ще му помогне, за да излезе на свобода.
През последните 20 години организираната престъпност в България се е развивала и укрепвала с действията на политическите партии, които са ни управлявали, каза вицепремиерът Цветанов.
Той заяви, че групировката "Октопод" е симбиоза между политици и организирана престъпност, в която всеки има своите функции.
Цветанов посочи Алексей Петров като ръководител на силовия сектор в организацията и човекът, който е работил по изрирването на компромати.
"За мен е изключително интересно и се надявам да получим отговори и на редица други въпроси, излезли в публичното пространство - как са се разпределяли таксиметрови фирми, стрелбата по Алексей Петров пред басеина "Спартак", личното познанство на Надежда Михайлова с Алексей Петров, назначаването на Никола Филчев за главен прокурор и убийството на ямболската адвокатка", каза още Цветанов.   Министър Цветанов присъства на най-голямото в страната учение за реагиране при кризисни ситуации. То започна днес с две акции край язовир "Костимел" и в училище "Максим Райкович" в Лясковец.
Президентът Георги Първанов обаче незабавно се обиди и реагира.
Вместо да даде конкретни и точни отговори за имотното си състояние, министър Цветанов се опитва да провокира изкуствено конфликт с държавния глава.
Президентът Георги Първанов проявява разбиране към силно притесненото положение, в което се намира вицепремиерът и министър на вътрешните работи, очевидно затруднен да отговори на отправените към него въпроси, пише в съобщение на прессекретариата на държавния глава.
Президентът призовава министър Цветанов да отговори на следните въпроси, които ще хвърлят светлина върху това кой е "политически гръб на Алексей Петров":
Кои политици са имали бизнес отношения с Алексей Петров и кои са техните фирми;
Кой, по чие предложение, с какви мотиви и кога привлече Алексей Петров в службите?
Кой и защо го назначи в ДАНС?
С какви функции и задачи той е бил натоварен;
Столичната община имала ли е бизнес отношения със застрахователната компания "Лев Инс" във времето, когато сегашният премиер беше кмет на София, а министър Цветанов - негов заместник по сигурността;
Алексей Петров или негови фирми финансирали ли са предизборни кампании на ГЕРБ, или на някой от нейните лидери.
В съобщението на своята пресслужба президентът настоява да се огласят имената на всички политици, които са водили телефонни разговори с Алексей Петров.
В цялата разправия досега не се е чуло мнението на самия Сумист, който е в следствен арест, може би във Варна.
Източник: http://www.vesti.bg/


Тагове:   отвръща,


Гласувай:
1



1. alchemist - :)
28.10.2010 18:05
Изглежда че шоуто наречено бг политика продължава.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2406273
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930