Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 12:38 - Общински съветник от Варна: Парите за социални дейности в града пълнят партийни каси
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове:
0



Социалната програма на Община Варна за 2011 не е обсъждана публично, включително и от неправителствените организации заети в сектора. Това твърди в интервю, разпространено до медиите във Варна от собствения му имейл, общинският съветник от Варна д-р Ивайло Бояджиев.
Нито общестствеността нито колегите ми общински съветници  бяха информирани от администрацията за разходваните средства по различни мероприятия в социалната програма за 2010, което е задължително при обсъждане на бюджет, казва Бояджиев. По думите му изключително нелогично и в противоречие с добрия политически тон е начинът, по който администрацията в симбиоза със сегашното политическото мнозинство и под диктата на участвалия и в предишното мнозинство председател на ДПС във Варна  д-р Янко Станев са "прекарали" социалната програма на община Варна за 2011 г.

Програмата е била предоставена от администрацията за обсъждане в комисията по социални дейности в последния момент, без отчет за изпълнението й през миналата година, твърди Бояджиев. "Твърдя, че съществуват услуги, изпълнявани с "копи" и "пейст"от едни и същи НПО, на които Общината е предоставила своите недвижими имоти и осигурила финансиране, част, от което вече и държавна делигирана дейност, казва в текста, изпратен до медиите Бояджиев. (…) Основен проблем е че големият финансов обществен ресурс в социалната сфера, от около 7 милиона лева, почти безконтролно се разходва от администрацията на Община Варна , без да има анализ на конкретните социални нужди към момента ".

Според общинския съветник неправителствени организации, свръзани с партийни активисти във Варна като "Агенция за социално развитие "Вижън"", Фондация "Владиславово"(свързана с председателя на ДПС във Варна Янко Сдтанев), Социален център "Шанс за хора с увреждания" и Асоциация "Да съхраним жената" са сред най-големите ползватели на средства за делегирани дейности от бюджета на община Варна, като в същото време отдавна са изчерпани като реален социален ефект.

 Според Бояджиев, крещящ пример за "заложено" в бюджета на Варна отклоняване на средства от фондовете за социални дейности е цената на два асансьора, които предстои да бъдат поставени в подлези във Варна. "Цената им от 300 хил. лв. в никакъв случай не е реална, но това е сумата, заложена в заданието за организиране на търга за възлагане на общестгвената поръчка, казва Бяджиев". По думите му именно тази технология на харчене, прави опозицията във варненския общински съвет напълно безсилна.
Източник: www.dnevnik.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2405997
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930