Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 11:38 - Премиерът: Ако не сме ние, щеше да е хаос
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На тези, които искат хаос, трябва да им гарантирам, че няма да го допусна, това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на новия Музей за съвременно изкуство.
"Когато в наши съседни страни се лее кръв, в България откриваме магистрали, спортни зали и музеи, но в същото време това не се харесва на някои, които искат в България да има хаос. Ако не е това правителство, в България ще има хаос", категоричен бе Борисов.
Премиерът съобщи, че помолил министър Томислав Дончев да подари на опозицията - и по-специално на бившия икономически министър Петър Димитров, сметало, за да успее да пресметне, че сегашният кабинет е успял да усвои 13% повече средства от еврофондовете.
"Просто не са ми приятни да ги гледам и затова няма да отида да им го кажа в парламента. И никаква политическа толерантност няма да имам към тях", категоричен бе Борисов, който оприличи бившия премиер Сергей Станишев с гръцкия му колега Георгиос Папандреу.
Вотът на недоверие към правителството ще бъде гласуван в 12.40. Той е мотивиран с провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората. Вносители са 68 депутати Коалиция за България и ДПС.
"Премиерът се държи като мутра, паркираща пред нощен бар. Той обиди народа, като неглижира Народното събрание и не присъства на дебатите по вота на недоверие към правителството", коментира социологът Цветозар Томов пред Нова телевизия поведението на министър-председателя по време на вчерашните дебати в парламента.
Поведението на Борисов показва, че този човек не се възприема като слуга на народа, а като господар, категоричен бе социологът.
"Съвършено ясно е, че страната не може да бъде управлявана така за дълго време. Това поведение е възмутително.
Смайващо е това, че не предаваха по националните медии дебатите за вота на недоверие", добави той, но определи самия вот като "безсмислен".
Никакви изненади не очакваме, пазарът на депутати продължава, каза още той.
По думите му проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател.
Според социолога поведението на Синята коалиция, която не участва в дебатите в Народното събрание по вота на недоверие към правителството вчера, е било достойно.
Според политолога Евгений Дайнов в ГЕРБ има министри, които се справят добре като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.
"Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти. При ГЕРБ не се случи така, те не свирят добре заедно", каза Дайнов.

Източник: www.vesti.bg




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391472
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031