Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2011 17:56 - Кой изфабрикува страница на Брейвик във Фейсбук?
Автор: alchemist Категория: Политика   
Прочетен: 1686 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Десните християнски консерватори и “фундаменталисти” не избиват синеоки християнски дечица, а масоните пък не признават християнския бог Иисус 

Огромното нещастие, което сполетя мирната и толерантна Норвегия на 22 юли, ще има дълго, мрачно и забулено в манипулации развитие. Не заради 92-те жертви, от които поне 85 са деца на по 15-22 години, а заради наглите опити този терористичен акт да бъде употребен в полза на глобалната кауза на исляма и в частност - в полза на ислямизацията на Европа. По-гнусна манипулация от тази човешкото въображение не може да си представи! За извършител на двата кървави атентата - в сградата на Министерския съвет в Осло и в младежкия лагер-школа на управляващата Трудова (лейбъристка) партия на островчето Ютьоя - е сочен 32-годишният Андерш Беринг Брейвик, който според казионната пропаганда: 1) е действал сам; 2) мрази мюсюлманите и мултикултурното общество; 3) изповядва "десен християнски фундаментализъм"; 4) е масон и се гордее с това - снимал се е с прословутата престилчица; 5) харесва нацизма, симпатизира на Израел и иска да се срещне с папа Бенедикт XVI и Владимир Путин, които уважава и смята за "интересни личности" и “силни лидери”. Последното ставало ясно от написан от Брейвик "меморандум от 1500 страници", който се появи в YouTube, след като той бе обвинен за атентатите. Всички останали данни за извършителя били взети от страницата му във Фейсбук. Коя страница обаче? Оказа се, че има две - едната е автентична, написана на норвежки език, в която не се споменава нищо ни за християнство, ни за консерватизъм. Втората се появи часове след атентатите, т.е. след задържането на Брейвик, когато той не би могъл да публикува нищо във Фейсбук, защото е в ареста с белезници на ръцете. Тази втора "негова" страница е на английски и в нея Брейвик прави признания, с които се саморазобличава като вероятен извършител на атентатите и твърди, че ги е извършил от позицията на християнин-консерватор.
Кой има достъп до Фейсбук и може да качва и сваля страници, и да пише в тях каквото му е удобно?
След като стана ясно, че нечии тайни служби са изфабрикували втората му (английска) страница във Фейсбук, и двете страници бяха свалени. На тяхно място са генерирани поне 15 страници на "мразещите Андерш Беринг Брейвик", на каузи за борба с ислямофобията, омразата към мултикултурализма, изобщо -  с "брейвикщината".
За написването на книга от хиляда и петстотин страници трябва доста време и още повече вдъхновение. Въпросът е защо Брейвик, който е инвестирал толкова много в този огромен свой труд, не го е публикувал на страницата си във Фейсбук. Защо той се появи в сайт за споделяне на видеоклипове и то след извършването на терористичните действия, за които той е обвинен?
На 22 юли премиерът на Норвегия, социалистът Йенс Столтенберг, е трябвало да посети лагер-школа на Работническата младежка лига - младежката организация на неговата Лейбъристка партия. Премиерът е син на известния Торвалд Столтенберг и като млад е бил член на организацията "Червена младеж". В момента той е за втори път министър-председател и управлява Норвегия в рамките на т.нар. "червено-зелена коалиция" заедно със Социалистическата лява партия и Центристката партия.
Да видим хрониката на събитието:
1. В Осло, в 15:22 ч. местно време, т.е. около час преди премиерът Столтенберг да тръгне за лагера на о. Ютьоя,  пред сградата на министерския съвет, под кабинета, в който Столтенберг обикновено работи, избухва кола-бомба. "Фолксвагенът" е бил пълен със самоделен взрив, направен от "изкуствена тор" (вероятно амониева селитра) и гориво. Разбити са първите етажи на сградите наоколо. Не щеш ли, на 5-ия и 6-ия етаж на сградата - там, където се намира кабинетът на Столтенберг, избухват пожари. На по-долните етажи огън няма. Не означава ли това, че на 5-ия и 6-ия етаж е имало допълнителен взрив? 
2. След около час и половина на о. Ютьоя човек в полицейска униформа започва да избива младежите в лагер-школата. По-късно оцелелите казват, че е имало и втори човек. Убити са 85 деца, като още няколко се водят изчезнали. Вчера шефът на полицията в Осло каза, че вероятно са се удавили при опит да преплуват тесния провлак до сушата.
3. Полицията идва на острова 90 минути след първите съобщения, които младежите са изпратили с мобилните си телефони, че лагерът е нападнат и има много убити. (Виж "Norway police arrive 90 minutes after firing began"< Аssociated Press, 23 юли 2011 г.). островчето Ютьоя с площ 10.6 хектара се намира на 500 метра от сушата, по която минава главният крайбрежен път E16, твърдят енциклопедиите и справките след атентатите.
Обяснението на полицейските шефове за бездействието им е, че в продължение на час и половина не са могли да намерят хеликоптер или лодка, за да прецапат 500-те метра до Острова. Да бяха се хвърлили във водата, щяха да минат разстоянието с плуване за 20 минути!
В медиите бе разпространен видеозапис, направен от хеликоптер, на който се вижда мътна фигура, която сякаш стреля по деца на брега. Лицето на извършителя не се вижда, той не може да бъде идентифициран, но въпреки това официалната версия твърди, че това е Андерш Беринг Брейвик.
4. Около час след като световните агенции предават новините от Норвегия, на джихадисткия арабски сайт "Шмух" се появява декларация, с която организацията "Ансар ал-Джихад ал-Алами" ("Помагачи на глобалния джихад") поема отговорност за атентатите, като излага и мотивите си за тях. Тя е подписана от Абу Сулайман ал-Насир и бързо преведена от арабски на английски от експерта по ислямски тероризъм Уил МакКантс, бивш съветник на Държавния департамент, който я публикува на сайта си "Джихадика". В декларацията, след задължителното "Хвала на Аллаха, господа на световете", цитат от сура "Жените", който прославя джихада срещу "неверниците", и прочее мюсюлмански брътвежи, се казва:
Норвегия стана мишена, за да служи за урок и пример на останалите страни в Европа. Атаката е изискване към вас да изтеглите своите войски от земята на Афганистан и са спрете войната срещу исляма и мюсюлманите. Ние подновяваме предупреждението към европейските държави и им казваме: “Приемете изискванията на муджахедините, защото това, което виждате днес, е само началото. Ще има още!"
В този "опус" се говори и за неуспелия атентат срещу един от авторите на карикатури на Мохамед, при който джихадистът се опита да се взриви по Рождество Христово в Стокхолм, но не можа - уби само себе си. Абу Сулейман ал-Насир пое отговорност и за осуетения през юни опит за атентат в Хелзинки.
Кои са "Ансар ал-Джихад ал-Алами"?

Организация с подобно име - "Ансар ал-Джихад", е създадена в Норвегия от джихадиста Молла Крекар , получил политическо убежище като бежанец. Той е иракчанин, а някои твърдят, че е иракски кюрд.  Заради терористичната му дейност той и още няколко негови съмишленици-араби, трябва да бъдат екстрадирани от Норвегия. Делото за екстрадицията им е заведено 9 дни преди атентата, на 13 юли т.г. Молла Крекар заявява в норвежките медии, че ако бъде екстрадиран в Ирак, най-вероятно ще бъде убит и тогава "същото ще се случи на Ерна Солберг - лидерка на Консервативната партия в Норвегия, която беше и министър за имиграцията от 2001 до 2005 г. а сега е дама на Ордена на Свети Олав.
5. Премиерът Йенс Столтенберг казва, че декларацията на "Помагачите на глобалния джихад" не може да казва истината. "Не винаги, когато една организация поеме отговорност за дадено действие, тя е неговият извършител", казва той. Малко по-късно, когато декларацията вече се разнася по всички електронни медии по света, "Помагачите" я оттеглят. Абу Сулейман ал-Насри пише на същия сайт, че по-късно ще има друга, "официална" декларация на организацията относно събитията в Норвегия. До 24 юли следобед българско време такава не се появи.
6. Името и снимката на Андерш Беринг Брейвик е тиражирано в медиите като "самотен извършител" на атентатите. Хиляди хора, най-вече анализатори и журналисти, се втурват във Фейсбук и снимат или запаметяват в PDF формат профила му - за да работят с данните от него по-късно. Тя е на норвежки език и в нея никъде не се говори за християнство, консерватизъм, ислямофобия
Какво е изумлението им, когато няколко часа по-късно във Фейсбук се появява втора страница на Брейвик - на английски, която вече го самоинкриминира като вероятен извършител.

Нейните автори обаче са объркали конците.

1. Християнските консерватори-фундаменталисти не избиват синеоките деца на своите събратя по вяра. Ако Брейвик беше такъв "фундаменталист", той би взривил някое общежитие с пакистанци или араби, каквито има много в Норвегия, за да потърси ефекта, който му приписват - да стартира "война на цивилизациите"
.
2. Масоните ненавиждат християнския бог Иисус Христос. Те говорят за някакъв архитект на вселената и ходят със смешни престилчици, с каквато се е докарал и Брейвик, както става ясно от снимката му, публикувана от полицията в Осло. Само че няма как някой да е хем християнски фундаменталист, хем масон. Но в масонството има много мюсюлмани.
Очакваме в скоро време да ни съобщят, че е бил едновременно член на "Опус дей", Трилатералната комисия и руската служба "Алфа"!   
3. Медийните конструкции в жанра "дървено желязо" продължават с твърдението, че Брейвик бил неонацист, но симпатизирал на Израел. Така пишело в меморандума от 1500 страници. (Си Ен Ен от 24 юли).  Само че такива "нацисти" не съществуват! За сведение на казионните медии, които раздухват този буламач, по време на Втората световна война съюзници на Хитлер бяха мюсюлманите - навсякъде по света. В СССР 1 милион мюсюлмани работят за Третия райх и формират доброволческия "Ост баталион". Кримските татари посрещат Хитлер като на сватба - на бели коне с хляб и сол. На Балканите бошняците, косоварите и албанците формират нацистката дивизия "Ханджар". В Близкия изток главният мюфтия на Йерусалим (чичо на Ясер Арафат) е пръв приятел на Хитлер - в интернет е пълно с техни снимки.
Така че няма как нацист да симпатизира на евреите и да мрази мюсюлманите.
4. Твърденията, че Брейвик е наел ферма - за камуфлаж и купил 6 тона амониева селитра, уж за наторяване, а всъщност за да прави взривове, също са изсмукани от пръсти. Как е могъл да разнася из Норвегия автомобили, пълни с взрив, да остави една кола пълна с експлозиви до министерския съвет - една охранявана сграда, да складира (неизбухнали) експлозиви на остров Ютьоя, да се снабди с М16 и муниции и да ги употреби 90 минути след взрива в Осло, когато полицията би трябвало вече да е на крак?
5. Употребата на амониевата селитра сочи към ислямски модус операнди. Тя се използва широко в ислямския терор. Така бяха взривени американските посолства в Кения и Танзания през 1998 г. С взривове от амониева селитра за взривени и всички християнски църкви в Ирак и шиитската "златна джамия" в Наджаф. Селитрата се използва широко и от талибаните в Афганистан. Рабира се, и други знаят как се прави бомба от изкуствена тор. С такъв взрив и американският психопат Тимоти МакВей разруши една сграда в Оклахоума сити на 19 април 1995 г.
6. Очевидно е, че привидна мишена на тези терористични действия е бил Йенс Столтенберг. Някой прави опит да гои убие в сградата на министерския съвет, и след като разбира, че не е успял, го последва на острова, където премиерът трябва да бъде късно следобед. Кой е предал на Брейвик информация за дневната програма и маршрута на министър-председателя?
7. До 24 юли следобед Брейвик не е признал вина и не се е появявал в медиите. Не се споменават никакви негови роднини и приятели. Няма ли майка, баща, братя и сестри, съученици и приятели този човек? Цитират се обикновено изявления на двама негови служебни адвокати, които обаче не казват нищо конкретно, освен че техният клиент е изглежда луд, психопат или социопат от типа на Тим Маквей.
Както знаем - слава Богу! - премиерът Столтенберг е невредим.
Според Блумбърг от 23 юли обаче, неговата партия и цялата "червено-зелена коалиция" ще загуби следващите избори. В началото на юли агенцията "Норфакта" е публикувала данни, според които Консервативната и Прогресивната партия в Норвегия събират голяма подкрепа и със сигурност ще формират следващото правителство. 
"След случилото се техните привърженици ще бъдат разколебани", казва за "Блумбърг" Франк Аареброт, политически анализатор от Университета в Берген.
Защо? Защото Андерш Беринг Брейвик бил член на Прогресивната партия и изповядвал ценностите и на Консервативната партия! Както се казва, коментарът е излишен. Очевидно управляващите искат да употребят трагедията за да нанесат удар на набиращите все по-голяма популярност консервативни, националистически партии в Европа, които искат ислямизацията на Европа да спре. Впрочем, оцелелите на острова и техните родители настояват полицията да намери втория съучастник - той е видян от младежите и може да бъде идентифициран.
Вчера бе съобщено, че полицията вече е получила описанията на втория стрелец, но отказва да направи официално изявление за него. Шефът на полицията в Осло Свейнунг Спонхайм вчера съобщи: "Много е трудно да кажем дали Брейвик е действал сам, или е свързан с по-голяма мрежа". На 24 юли сутринта е била обискирана индустриална сграда на фирмата "Рьодтвет", арестувани са 6 души. Единственото, което полицията съобщи, че арестите са направени във връзка с терора от 22 юли. 

Автор: Магдалена ТАШЕВА

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=212415&cat=4




Гласувай:
5



1. анонимен - от Севт Непримиримии
25.07.2011 18:22
Където няма Бог,там на власт е сатаната...
Атеистите са бесни,че не могат да настроят двете религии една срещу друга.
Ей,дявола не мирясва!
Молете се,да ни дава Бог - мъдрост,с която да разпознаваме злото!
цитирай
2. watchtowerman - След като му отказаха да говори,
25.07.2011 18:35
съдът сметна, че трябва да бъде и изолиран за 8 седмици. За такова време никой няма да разбере какъв е бил Брейвик преди и след изолатора. А техники за промяна на "чипа" на човека дават най-добри резултати именно в изолаторите. Техники, добре развити още от времето на съветското КГБ и психиатричните клиники, поради което СССР беше изгонен години наред от Световната психиатрична организация...
Има три религии, които много пречат на Глобализацията да видиоти световното общество. И трите са монотистични - юдаизъм, християнство, ислям. Виж, друго нещо си е на пееш "Харе Кришна", да смъркаш дрога, да медитираш, да съзерцаваш Големия брат, който гледа от върха на глобалния пантеон. Нещо, което представителите на трите горепосочени религии няма да допуснат, защото на върха на ценностната им система е Бог.Затова световните интриганти се опитват да ги скарат помежду им, иІили да ги превърнат в плашило за световното стадо, поради което да имат мотив да ги забранят и глобално като "фундаменталистки".
цитирай
3. анонимен - от Севт Непримиримии
25.07.2011 20:18
watchtowerman написа:
съдът сметна, че трябва да бъде и изолиран за 8 седмици. За такова време никой няма да разбере какъв е бил Брейвик преди и след изолатора. А техники за промяна на "чипа" на човека дават най-добри резултати именно в изолаторите. Техники, добре развити още от времето на съветското КГБ и психиатричните клиники, поради което СССР беше изгонен години наред от Световната психиатрична организация...
Има три религии, които много пречат на Глобализацията да видиоти световното общество. И трите са монотистични - юдаизъм, християнство, ислям. Виж, друго нещо си е на пееш "Харе Кришна", да смъркаш дрога, да медитираш, да съзерцаваш Големия брат, който гледа от върха на глобалния пантеон. Нещо, което представителите на трите горепосочени религии няма да допуснат, защото на върха на ценностната им система е Бог.Затова световните интриганти се опитват да ги скарат помежду им, иІили да ги превърнат в плашило за световното стадо, поради което да имат мотив да ги забранят и глобално като "фундаменталистки".


Точно!
След като атеистите - сатанисти изгубиха власт,чрез падането на комунизма,които им беше бастион,сега насъскват религиите и приписват собствените си мерзости на вярващите хора.
На мен,като вярващ православен християнин ми е ясно,че не би могло да има човек,изповядващ 10 те божи заповеди/които са в основата на християнството и на мюсюлманството/ и искрено вярващ и стремящ се,да не ги нарушава - да убие !
Отделен е въпросът,че от толкова простотии от рода на Ванга ,Дънов и разни други врачки и баячки,на народа му е кашав акъла,защото е религиозно неграмотен./ако пренесем проблема на родна територия/.Сектите не ги слагам в сметката.
цитирай
4. alchemist - съдът сметна, че трябва да бъде и ...
25.07.2011 22:01
анонимен написа:
watchtowerman написа:
съдът сметна, че трябва да бъде и изолиран за 8 седмици. За такова време никой няма да разбере какъв е бил Брейвик преди и след изолатора. А техники за промяна на "чипа" на човека дават най-добри резултати именно в изолаторите. Техники, добре развити още от времето на съветското КГБ и психиатричните клиники, поради което СССР беше изгонен години наред от Световната психиатрична организация...
Има три религии, които много пречат на Глобализацията да видиоти световното общество. И трите са монотистични - юдаизъм, християнство, ислям. Виж, друго нещо си е на пееш "Харе Кришна", да смъркаш дрога, да медитираш, да съзерцаваш Големия брат, който гледа от върха на глобалния пантеон. Нещо, което представителите на трите горепосочени религии няма да допуснат, защото на върха на ценностната им система е Бог.Затова световните интриганти се опитват да ги скарат помежду им, иІили да ги превърнат в плашило за световното стадо, поради което да имат мотив да ги забранят и глобално като "фундаменталистки".


Точно!
След като атеистите - сатанисти изгубиха власт,чрез падането на комунизма,които им беше бастион,сега насъскват религиите и приписват собствените си мерзости на вярващите хора.
На мен,като вярващ православен християнин ми е ясно,че не би могло да има човек,изповядващ 10 те божи заповеди/които са в основата на християнството и на мюсюлманството/ и искрено вярващ и стремящ се,да не ги нарушава - да убие !
Отделен е въпросът,че от толкова простотии от рода на Ванга ,Дънов и разни други врачки и баячки,на народа му е кашав акъла,защото е религиозно неграмотен./ако пренесем проблема на родна територия/.Сектите не ги слагам в сметката.

цитирай
5. анонимен - от Севт Непримиримии
25.07.2011 23:04
Ето и доказателството,че сме на прав път в анализа!

http://novini.dir.bg/news.php?id=9132601
цитирай
6. tomcat2 - Силно ме съмнява да е бил сам!Според ...
26.07.2011 00:59
Силно ме съмнява да е бил сам!Според мен е жертвен агнец ,програмиран и подготвен от някоя служба!
цитирай
7. nkf - Добра статия, потвърждаваща, че ...
27.07.2011 11:47
Добра статия,потвърждаваща,че нещата са много по-дълбоки,отколкото се предтсавят в официализираните версии(версия).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2392321
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031