Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 22:03 - Бг Мафия(32)
Автор: alchemist Категория: Регионални   
Прочетен: 4108 Коментари: 5 Гласове:
20

Последна промяна: 17.07.2015 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво очаква?

Земята на Ботев и Левски отново е робcка земя.

Това е факт, осъзнаван за съжаление от малцина – истинският роб не чувства робството си и не мисли за съпро­тива. За щастие има хора, за които робството

е непоносимо. България може да разчита на тях и на историческите обстоя­телства поне докато целият народ не се включи в борбата – тогава той и страната не зависят от обстоятелствата.

Историята, според Марк Твен, ни учи, че „нито един на­род досега не е купил свободата си с приятни разсъждения и морални доводи и че всички успешни революции са започвали с кръвопролития. Това е исторически закон, който не може да се заобиколи". Ще се опитаме да го заобиколим, но човек, който иска да защити свободата си, достойнството си, интересите си и правото си на живот, трябва да бъде готов за всякакви изпитания.

Днес, под влияние на космополитизма, понятието „ро­дина" олеква, макар че управниците широко го използват. Опи­тват се да ни внушат, че родината са самите те, и затова трябва да се обединяваме около тях. Удобно!... за самите тях. А ето какво казва Марк Твен: „Родината – това е нещо истинско, трайно, вечно. Родината трябва да се пази, за нея човек трябва да се грижи, трябва да й бъде предан; докато учрежденията са нещо външно, като дрехите..." В американската кон­ституция четем: „Цялата политическа власт принадлежи на народа, всички свободни правителства изхождат от интере­сите на народа и се опират на неговия авторитет; а народът има неоспоримо и неотменно право по всяко време да изменя формата на управление, както намери за необходимо". Ясно и опасно... за управниците, както за нашите, така и за американските.

Управниците навсякъде имат навика да забравят за какво са поставени на власт и да обслужват главно (само) себе си, особено когато народът „не ги натиска отдолу". Те не се чув­стват отговорни нито за користното си поведение, нито за управленските си грешки, нито за неизпълнените (предизбор­ни) обещания. И всъщност никому не дължат обяснение за делата си, освен на елита, част от който са. А би било много полезно след изтичане на мандата им да се явяват пред СЪД, който да решава съдбата им. Не само „обикновените хора", но и УПРАВНИЦИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ВЪЗПИТАВАНЕ.

Нашият народ излиза от реалния социализъм и без някой да го пита, навлиза в новото „светло бъдеще" – капитализма. Социализмът е най-красивата земна мечта, измисляна някога – израз на истинския стремеж към всеобща справедливост. За съжаление той не е бил осъществяван никога нито у нас, нито другаде. Независимо от факта дали е утопия или не е, рано или късно, може би под друго название, той пак ще събере под зна­мената си милиони мъже и жени. Защото стремежът към спра­ведливост на земята е неугасим. А ако някога угасне, това ще бъде краят на човешкия род.

Какво може да се очаква днес от борбата на немногото честни и обществено отговорни хора, оказали се в положението на донкихотовци? Рано или късно Мафията ще се саморазложи по силата на вътрешните си противоречия, както се раз­падна реалният социализъм. Разбира се, донкихотовците ще й помогнат да умре по-бързо. А после? За „после" ще са нужни неразвратени от корупция, неподивели от мизерия и запазили борбения си дух образовани личности. ДАЖЕ АКО СЕ ЗАПА­ЗИ ЧОВЕШКИЯТ ОБРАЗ НА МАЛКА ЧАСТ ОТ НАРОДА, БОРБАТА НЯМА ДА Е БЕЗСМИСЛЕНА.

 

Затова „който носи мъжко сърце и 6ългарcко име..."

е длъжен да развее знамето на борбата. Отново има ду­мата Марк Твен, писател и журналист, неотричан от никого: „... Гражданин, който вижда, че политическите дрехи на стра­ната му са износени, и в същото време не агитира за създава­нето на нови, не може да се смята на верен на родината гражданин – той е изменник. Той е длъжен да агитира, без да държи сметка за нищо друго, а дълг на останалите е да гласуват про­тив него, щом не виждат това, което вижда той". По-ясно не може да се каже.

В моменти на тежки изпитания ВСЕКИ, КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА ЧОВЕК, Е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА СИ И ДА БЪДЕ ДОСТОЕН ЗА НЕЯ. Нужни са дела! Читателю, думата имаш ти!

 
Георги Андреев

следва

= = = = = = = = = = = =  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Мой коментар
Едва ли, социализмът ще възтържествува някога на планетата Земя. Социализма ако се отъждествява със златния век(негово олицетворение), би бил нещо хубаво и и прекрасно, но само ако се отъждествява с несбъднатите стремежи на човечеството за нещо хубаво и добро. Но, в името на това добро са избити милиони хора, и са извършени огромни несправедливости от различни политически системи. Добре ще е вместо за утопии, да помислим как да оцелеем в железния век и ако трябва да издигнем гордо глава и да премахнем Мафията.




Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздрав!
06.03.2015 09:46
Според мен по-вярната и градивна формула е социал-демокрацията.Всяко нещо, което се налага чрез диктатура е несправедливо, непочтено и утопично, лишено от житейска логика и духовно израстване и развитие на човешките същества. Не ми хвали такива общества, защото те са обречени поради дегенеративност.
цитирай
2. mt46 - Социализмът не е загинал...
07.03.2015 11:16
В редица западноевропейски страни има елементи на социализъм... В Китай, доколкото знам, има съчетание на капитализъм и социализъм...
А у нас сега няма нито капитализъм, нито социализъм...
цитирай
3. iliada - Аз също си мисля, че в България со...
07.03.2015 14:58
Аз също си мисля ,че в България социализъм не е имало,а само някакъв опит да има ..........
цитирай
4. f873 - Неприятното е че отрочета лежали на ...
09.03.2015 21:16
Неприятното е че отрочета лежали на чужди заплати от от яслата до Великото Висше и без грам труд положен към фундамента на обществото и държавата избягали да дирят на хлебо мекото - започват да пишат.
Вий българите сами сте си виновни, прости сте и затова такива си избирате.

цитирай
5. jelezov - Минусът, който поставих, е за ко...
01.04.2015 11:22
Минусът, който поставих, е за коментара на блогъра, а и за другите коментари, общото в които е ниската идейна грамотност.
КНР е социалистическа страна, ръководна сила в която е марксистката ККП. Така е по конституция (която може да се прочете на руски в руски сайт) и фактически. Фактът, че в начина на производство (НП) се допуска определена, научно доказана като потребна доза капиталистически производствени отношения (частна капиталистическа собственост върху средства за производство) не променя и не може да промени характера на господстващия обществен строй.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2406705
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30254
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930