Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2011 13:10 - Минск не желае Москва да му промива мозъка
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 416 Коментари: 1 Гласове:
4



Минск не желае Москва да му промива мозъка. Изказвания на руския премиер Владимир Путин обединиха власт и опозиция в Беларус, пише руският в. "Независимая газета".
Във вторник премиерът на Русия посети младежки форум, на който един от участниците го запита дали е възможно да бъде създадена единна държава между Беларус и Русия по модела на Съветския съюз.
Путин заяви в отговор: "Това а) е възможно, б) твърде желателно и в) зависи изцяло от волеизявлението на беларуския народ", напомня изданието.
Това изказване предизвика недоволство у всички политически сили в Беларус. Официален Минск отправи сдържан сигнал, че няма намерение да подкрепи темата за обединяване.
Независими експерти обаче съзряха в думите на руския премиер проява на "имперски амбиции", посочва всекидневникът.
"В мозъчното подкорие на всички водещи руски елити е залегнало, че Беларус е недоразбирателство, че няма никаква беларуска държава и Беларус всъщност са техни земи", смята политологът Александър Класковски, цитиран в материала.

Изявленията на Путин са "просто оскърбителни за независимата беларуска държава и нацията", коментира опозиционерът Александър Милинкевич, бивш кандидат-президент.
"Путин смята, че управлява империя и се стреми Русия да бъде империя", твърди и Владимир Некляев, друг бивш съперник на днешния беларуски лидер Александър Лукашенко в борбата за висшия пост.
Експертите в Минск нямат общо мнение до кого са адресирани най-вече думите на Путин -до Лукашенко, до руския електорат, изпитващ носталгия по Съветския съюз в навечерието на президентските избори догодина, или са всъщност директива за бъдещия елит на Русия, пише вестникът..
Беларуски младеж бил заявил на срещата с Путин, че народът на страната иска обединение с Русия. "Дори официалните социолози в днешните времена на информационни войни потвърждават, че едва 3% от беларусите са готови да живеят в обща държава (с Русия - б. р.). Тъй че всичко това са лъжи и промиване на мозъка в имперски дух", обобщава политологът Класковски, цитиран в "Независимая газета".

Източник: www.vesti.bg




Гласувай:
4



1. zaw12929 - Минск и Москва са лесни, а ние, къде ...
04.08.2011 17:08
Минск и Москва са лесни, а ние, къде се тикаме. Нали правихме оранжева в Украйна... тъпотии са това имаме си държава нека беларусите дойдат да ни оправят а ?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2417480
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30275
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930