Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2011 10:01 - Дянков: Цените на горивата ще падат
Автор: alchemist Категория: Новини   
Прочетен: 408 Коментари: 1 Гласове:
5



Цените на горивата ще паднат в края на август, прогнозира вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия (NovaTV.bg).
"Няма риск за увеличаване на безработицата в България. Няма риск и за депозитите, даже обратното - влоговете се увеличават. Все повече чужденци започват да вкарват пари в нашата банкова система", допълни той.
Не са се увеличили данъците, отрече Дянков твърдението на Иван Костов, че правителството е увеличило данъчната и осигурителна тежест върху българските домакинства.
"Ние удържахме, другите не удържаха. Преди три месеца бях във Вашингтон и им разказвах за пакта за финансова стабилност. Сега съм получил доста заявки да отида пак там.
Този модел, който прилагаме с пакта за финансова стабилност, е от едно време, не е нов. Ние просто сме една от държавите - като Германия и Финландия, които започнаха да го прилагат.
Американците са по-зле от нас от гледна точка на финансова политика. Те определено трябва да се поучат от нас", похвали се финансовият министър.
Според него САЩ наистина имат голям проблем заради дълга, но темата все пак била силно преекспонирана, защото лятото нямало много други новини.
"Те трябва да решат как да излязат от този дълг. САЩ все още не са разработили такива мерки. Ние не сме подготвили антикризисни мерки, тъй като нашата икономика върви нагоре", заяви министърът.
"През 2009 г. бяхме готови да кандидатстваме в Еврозоната. Тогава ни казаха да изчакаме. Сега нашите показатели са по-добри, така че ще изчакаме, докато в Еврозоната се стабилизират нещата", каза още Дянков и допълни:
"Ние искаме да влезем, но имаме претенции за общата фискална политика. Ние сме много активни, затова влязохме в пакта "Евро Плюс".
Дянков изрази задоволство от работата на НАП през последните два месеца.
Относно случая с "Лукойл" той смята, че има достатъчно контрол върху компанията: 200 митничари щели останат да контролират на място докато се изяснят всички проблеми там.
"Малко е странно това, че "Лукойл Нефтохим" нямат печалба последните две години, затова освен митниците и НАП ще влезе в "Лукойл Нефтохим". Възможно е да не са имали печалба, може да са инвестирали твърде много и затова това трябва да се провери".
В бюджет 2012 най-важно ще бъде преразпределението на парите в секторите сигурност, наука, образование и култура, посочи министърът.
От сектор сигурност пари трябва да се влеят в секторите образование, наука, култура, както е в другите държави, подчерта той.

източник: www.vesti.bg




Гласувай:
5



1. letopisec - ей, Дянков доста знае
16.08.2011 17:21
и все ни нарежда по финансова дисциплина при отличниците, но, както някъде другаде четох: Ню Йорк сити, Лондон сити, Токио сити, само в България сме гладни...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2416873
Постинги: 1971
Коментари: 1585
Гласове: 30275
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930